Puterea magică a aromaterapiei: Cum te ajută fiecare ulei?

1 72991 original jpg jpeg

Probabil te-ai întrebat mereu ce rol are fiecare aromă a uleiurilor pentru aromaterapie, în plus faţă de a-ţi înmiresma încăperea. Studiile arată că fiecare aromă are un rol anume, fie de relaxare, de calmare sau de concentrare.

Înainte de a-ţi cumpăra un anume ulei trebuie să ştii că acestea oferă unele avantaje,iar alegerea lui nu trebuie să fie influenţată doar de mirosul plăcut,ci şi de nevoile tale. De exemplu,dacă vrei să reduci apetitul,Jennifer Lopez spune că foloseşte uleiul de grapefruit. Prin inhalarea aromei cu 15 minute înainte de masă,poţi mânca mai puţin fără să te înfometezi.

Lavandă

Una dintre opţiunile de aromoterapie cele mai bine cunoscute pentru ameliorarea stresului,lavanda,este folosită cu succes şi pentru combaterea insomniei,a durerilor de cap severe şi a depresiei. Sfat:pentru insomnie,picură câteva picături de ulei direct pe faţa de pernă sau spală lenjeria de pat cu detergent cu aromă de lavandă.

Patchouli

Acest ulei este folosit tot pentru combaterea durerilor de orice fel,de la durerile de cap,până la durerile musculare sau dentare.

Trandafir

Dacă ai o bunică a cărei casă miroase în permanenţă a trandafir,probabil că are un motiv destul de bun să iubească această aromă:uleiul esenţial de trandafiri reduce simptomele menopauzei şi stresul.

Citeşte şi:Aşa aplici impecabil rujul roşu!

Salvie şi rozmarin

Ambele arome sunt de un real folos atunci când înveţi pentru un examen sau când pur şi simplu îţi este greu să te concentrezi asupra unei sarcini. Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare şi de concentrare.

Smirnă

Dacă ai o întâlnire importantă şi te simţi nesigură pe tine,încearcă aromaterapia cu ulei de smirnă,în locul clasicelor brioşe sau a ciocolatei. Smirna te ajută să te concentrezi şi să te simţi puternică.

Busuioc

Atunci când eşti obosită sau pur şi simplu nu te poţi concentra,busuiocul poate fi soluţia. Revigorează mintea şi reîmprospătează spiritul. Îţi ridică moralulşsi alungă simtomele depresiei,precum şi stresul cauzat de acumularea prea multor sarcini,la serviciu sau acasă.

Citeşte şi:5 tratamente de păr care te vor scoate în evidenţă