«Ce fac cu animăluţul meu în concediu?»

1 52041 original jpg jpeg

Pentru a lua cea mai bună hotărâre, trebuie să ai în vedere câteva aspecte legate de personalitatea şi de comportamentul patrupedului tău: cât de ataşat este de locul unde doarme, cât de mult îl supără schimbările apărute în program şi tipul de alimentaţie. Dacă nu are probleme cu niciunul dintre aspectele enumerate mai sus, atunci ar fi păcat să-l laşi acasă.

Înainte de călătorie

Asigură-te că hotelul sau gazda la care vrei să te cazezi acceptă animale de companie. Mai trebuie să ţii cont şi de faptul că sunt hoteluri care percep taxe suplimentare pentru animale. Şi încă ceva! Cere-i veterinarului să-i prescrie remedii pentru răul de maşină. Oricât de rezistente ar părea,animăluţele suportă greu drumurile cu maşina. Îi mai poţi da un sedativ uşor înainte de plecare pentru a nu se agita.

simeon stalpnicul png

Cum îl îngrijeşti?

Cu orice mijloc de transport ai alege să pleci în vacanţă,este indicat să nu hrăneşti câinele sau pisica înainte cu câteva ore. Motivul? I se poate face rău,având în vedere că va sta destul de mult timp în cuşcă. De asemenea,e bine să iei o sticlă cu apă la tine pentru ca animăluţul tău să aibă la nevoie,la fel şi soluţia medicinală pentru rehidratare,de mare ajutor în zilele caniculare. În cazul în care eşti cu maşina personală,e recomandat să faci pauze în timpul călătoriei pentru că animăluţul are nevoie de mişcare.

Acasă,în grija unui cunoscut

Dacă te-ai hotărât să-l laşi acasă cu cineva apropiat,atunci o mică listă te va ajuta să eviţi situaţiile complicate. Trece pe aceasta „tabieturile“ lui şi,după caz,programul de lucru şi numărul de telefon ale veterinarului,dar şi anumite informaţii legate de unele tratamente. Indicat ar fi ca acela care se angajează să‑ţi îngrijească temporar patrupedul să aibă cât de cât experienţă cu animalele. În acest fel,îi va recunoaşte mai uşor nevoile.

simeon stalpnicul png

Câtă mâncare e bine să-i laşi

Dacă animăluţul tău nu preferă hrană uscată,lasă-i mâncare gata pregătită în frigider,organizată pe porţii zilnice. Astfel,nu va mânca în exces,îl vei proteja de diaree şi orice alte afecţiuni legate de supraalimentare. În cazul în care se întâmplă să aibă probleme,lasă la vedere,pe o masă din casă,o cutie cu medicamente împotriva indigestiei alimentare.

E ca un membru al familiei şi nu te încumeţi să-l laşi acasă. Sau,dacă nu ai încotro,ai de gând să apelezi la un prieten ori apropiat să te ajute cu cazarea. Pentru ambele variante,îţi dăm cele mai bune sfaturi,astfel încât şi tu,şi el să vă simţiţi bine.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg