Ce greşeli ar fi bine să nu faci atunci când găteşti legumele

1 74776 original jpg jpeg

Pentru a te putea bucura pe deplin de gustul legumelor şi totodată de proprietăţile lor, e bine să eviţi anumite greşeli atunci când le preparari şi să ţii cont de câteva reguli. Iată care sunt acestea!

Tai legumele inegal

8f0d571ff4c57bf02f5189d5953ef699 jpg jpeg

Este în regulă ca atunci când prepari la aburi ardeii,morcovii,dovleceii sau ciupercile să le tai diferit. Dar în momentul în care vrei sa prepari o mâncare,este recomandat să tai legumele în mod egal,pentru a te asigura că sunt toate bine fierte.

Foloseşti temperatura nepotrivită

34f1501b4e0fef209f959853e761e80e jpg jpeg

Atunci când prăjeşti legumele în tigaie,temperatura ideală este de 200°C. Dacă este mai mică de atât,rişti ca gustul acestora să nu fie atât de bun pe cât te-ai aştepta. Chiar dacă pare o temperatură mare,este ideală pentru ca legumele să capete gustul acela rumenit.

Opăreşti legumele

a50c0423bb68ec138afba8cb1d6a725e jpg jpeg

Unul dintre motivele pentru care broccoli preparat acasă nu este la fel de crocant şi de verde precum cel preparat la restaurant este acela că e opărit. Fierbe la aburi legumele până când acestea devin moi şi apoi pune-le sub un jet de apă rece pentru a le împrospăta. Când vrei să le mănânci,le poţi încălzi pentru câteva secunde,nu mai mult,  într-o tigaie.

Citeşte şi:Legume detoxifiante-ce să mănânci ca să elimini rapid toxinele din corp

Condimentezi prea târziu

e4d23d423ea3f0cd8644c70ce33977c1 jpg jpeg

Dacă pui sare şi piper pe sparanghel înainte de a-l mânca,îi vei diminua din savoare. Ca să te poţi bucura pe deplin de gustul legumelor,cel mai bine este să pui condimentele cât mai repede posibil,chiar atunci când le prepari.

Foloseşti prea mult ulei

6bb86b0410d61cda85beed8973d05452 jpg jpeg

absorb uleiul în care sunt gătite,aşa că ar fi bine să fii atentă la cantităţile folosite. Ţine cont că oricum acestea elimină apă în momentul în care sunt preparate,încât acest lucru va preveni lipirea lor.

Nu foloseşti leguma întreagă

14b45c59f7cd7ff0f2e0f44b3a1eea5e jpg jpeg

Daca până acum foloseai doar anumite părţi ale legumei,iar pe celelalte le aruncai la gunoi,de acum înainte poţi să faci din resturile rămase,care sunt pline de vitamine,o garnitură pentru o altă mâncare de exemplu. Le poţi face pastă la blender sau dacă nu vrei să le consumi atunci,să le pui la

şi să le foloseşti la prepararea supelor creme sau sucurilor de legume.

Citeşte şi:Topul legumelor cancerigene