Cea mai bună miere pentru organism. 3 tipuri cu beneficii uriaşe
Ne-am obişnuit cu albinele şi cu toate produsele de stup atât de mult, că am încetat să ne minunăm în faţa acestor daruri ale naturii. Află din acest articol care este cea mai bună miere pentru organism.
Dacă stăm strâmb şi judecăm drept, puţine sunt lucrurile din natură care să fie atât de simple şi de complexe, deopotrivă.
Valoarea terapeutică a propolisului e binecunoscută; acesta are dovedite valenţe antibiotice. Practic, propolisul e un fel de răşină pe care albinele o colectează din plante. Mierea e lichidul vâscos pe care-l obţin albinele după ce lucrează nectarul. Polenul e făcut din proteine şi e considerat un superaliment, dar acest lucru implică moartea unui mare număr de albine muncitoare. E foarte bun în tratarea alergiilor.
Cea mai bună miere şi valoarea nutriţională a mierii
La o sută de grame, sunt 38.5 gr de fructoză, 31 de gr. de glucoză, 7.2 gr de maltoză, 1 gram de sucroză. Mierea făcută din nectarul florilor se numeşte miere de floare. Savoarea fiecărui tip de miere e dată de tipul de floare de la care albina a cules nectarul. Mierea culeasă din păduri e considerată cea mai curată miere, are cea mai puternică aromă şi are cele mai puternice virtuţi terapeutice. Diferenţele regiunilor geografice sunt resimţite şi în aroma şi în calitatea mierii.
Pentru că are foarte multă fructoză, mierea nu e recomandată să fie substitut de zahăr. Mierea conţine oligozaharide, un tip de zaharuri complexe care funcţionează ca un prebiotic care sprijină bacteriile probiotice din intestine. Compoziţia nutriţională e foarte scăzută, dar are, în cantităţi variabile, minerale şi alţi nutrienţi. Mierea mai închisă la culoare are mai multe minerale.
Ce face mierea magică?
Cea mai bună miere are numeroase efecte pozitive asupra organismlui.
Acţiunea antibacteriană a mierii e dată de peroxidul de hidrogen, un antimicrobian puternic, care ucide aproape toţi germenii şi unele celule canceroase. Când mierea vine în contact cu o rană, o enzimă pe nume oxidază gluconică – un dar al albinelor – activează eliberarea de peroxid de hidrogen. Din ce se ştie în mod cert în lumea medicală, mierea medicinală poate ucide chiar şi bacterii rezistente la antibiotic, cum e Stafilococul Auriu Rezistent la Meticilină.
Mierea e hidroscopică. Ea trage apa dintr-o rană infectată, prin osmoză. Rănile mai uscate se vindecă mai repede. Mai mult decât atât, mierea trage lichidul limfatic, transformând perimetrul rănii într-un mediu echilibrat. Are, de asemenea, un pH între 3 şi 4, ceea ce-i conferă proprietăţi acide. Bacteriile se dezvoltă într-un mediu neutru sau uşor alcalin. Chiar dacă asta contravine ideilor acreditate până acum, potrivit cărora un mediu alcalin e un mediu sănătos, cercetările au demonstrat că aciditatea aceasta a mierii e cea care vindecă rana. Dacă aveţi o rană care nu se vindecă, încercaţi mierea. E un „acid bun“. Mierea mai conţine fitochimicale importante pentru sănătate. Carotenoide, fitosteroli, fenoli, peptide şi alte chimicale care au trecut din plante în miere. Toate acestea sunt importante pentru sănătatea oemnilor şi au proprietăţi vindecătoare evidente.
Cea mai bună miere şi efectele ei asupra organismului
Mulţi cercetători semnalează faptul că celulele sistemului imunitar eliberează citocine, sub acţiunea mierii, despre care se ştie că au acţiune antiinflamatoare.
Multe tipuri de miere au fost testate pentru acţiune antitumorală. Mierea e bun detoxifiant şi protejează împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare.
Calităţile vindecătoare ale mierii sunt date de activitatea peroxidului de hidrogen, de uşoara aciditate care restaurează ţesutul afectat, calitatea hidroscopică ajută la eliminarea fluidului din rană, la uscarea ei şi, astfel, la celeritatea vindecării, fitochimicalele susţin imunitatea.
Mierea e antialergică, anti-inflamatorie, antibacteriană, antioxidantă, antivirală, bună în artrită, sănătatea ochilor, ajută la asimilarea calciului şi la absorbţia seleniului.
Cea mai bună miere - Iată care sunt cele mai bune tipuri de miere pentru organism:
1. Cea mai bună miere - Mierea de Manuka
E obţinută în Noua Zeelandă din nectarul florilor de Manuka (Leptospermum scoparium). Acţiunea terapeutică e atribuită Factorului Manuka Unic (FMU). Pentru purificarea ei e folosită lumina ultravioletă, astfel că toate calităţile ei terapeutice sunt păstrate. Când cumpăraţi miere de Manuka aveţi grijă să căutaţi pe etichetă specificaţia „Factorul Manuka Unic “. Un Factor Unic între 0 şi 4 înseamnă puţin. Uitaţi-vă după un FMU mai mare de 5. Un FMU mai mare de 10 e acceptabil pentru uz clinic.
Mierea de Manuka poate fi folosită în ulceraţii, fistule, răni post-chirurgicale şi abcese, ca şi în terapia cu radiaţii. Se poate aplica miere pe rănile provocate de herpes.
2. Mierea Crudă
Mierea Crudă - cea mai bună miere
E cea mai apropiată de ceea ce obţin albinele după ce lucrează polenul florilor. Mierea e obţinută prin învârtirea acului într-o centrifugă. Când e culeasă direct din stup, mierea e caldă, încă şi curge uşor. Mierea crudă are culoarea chihlimbarului şi are urme de polen şi ceară. De preferat e să se cumpere miere de la apiculorii locali.
3. Cea mai bună miere - Mierea Sălbatică
Spre deosebire de mierea comercializată pe scară largă, mierea sălbatică nu e chiar aşa de dulce. Are o culoare de chihlimbar şi, pentru că e nefiltrată, conţine părţi de albină, ceară şi rămurele. În pădurea amazoniană şi peruviană, unde există 300 - 400 de tipuri de albine, această miere e folosită de şamanii locului pentru tratarea diferitelor boli. Mierea sălbatică stabilizează bătăile inimii.
Mierea a fost folosită în răceli şi tuse de mii de ani. Mierea de hrişcă e cu deosebire bună pentru tusea la copii. Un ceai de plante în care se pune puţină lămâie şi miere e un mod foarte plăcut de a trata durerile de gât.
Cele mai bune moduri de a folosi mierea
Trataţi mierea ca pe un superaliment! Cumpăraţi numai miere de calitate superioară! Nu cumpăraţi miere pasteurizată, comercială. Mierea crudă devină opacă şi mai vâscoasă dacă e ţinută la temperatura camerei. Folosiţi-o în cantităţi mici. Folosiţi-o împreună cu un probiotic pentru rezultate îmbunătăţite. Aplicaţi-o peste răni şi peste herpesuri.
Sursa foto: www.beecassolivebeeremoval.com