Cu animăluţul de companie în vacanţă

1 48861 original jpg jpeg

Te-ai hotărât să pleci cu prietenul tău necuvântător în vacanţă? În acest caz, află din timp ce trebuie să ai în vedere înainte de a pleca de acasă.

Ce n-ar face animăluţul tău ca să-l iei cu tine în vacanţă? Când să iei decizia finală şi să te pregăteşti de a-l lăsa acasă,mai că ţi s-a rupt sufletul în două. Privirea îi este toată îndurerată şi se alintă zgomotos pe lângă de tine. Cunoşti senariul? Ei bine,atunci înarmează-te cu răbdare şi trece-l pe lista de pasageri „clandestini”. Iar  când vine vorba de bagaj,poţi ţine cont şi de următoarele sfaturi.

Animalele mici sunt nepretenţioase

Dacă ai un animăluţ de talie mică,care nu trebuie plimbat sau care este mai silenţios,adică o broască ţestoasă sau un hamster,nu ai de ce să te îngrijorezi dacă îl iei cu tine în concediu. Nu trebuie decât să ai destulă mâncare la îndemână,iar la destinaţie grijile în ceea ce-l priveşte nu vor fi prea mari,deoarece poţi să-l laşi liniştită în camera de hotel. Când vine vorba însă de animale de talie mare,cum ar fi un câine sau o pisică,încep să se complice lucrurile.

Alege o cutie de transport

În primul rând,dacă nu eşti cu maşina personală,trebuie să ai grijă să-i cumperi prietenului tău necuvântător o cutie specială. Aceasta trebuie să fie destul de mare încât să nu-l incomodeze şi să poată fi transportată fără a-i deranja pe ceilalţi călători. Dacă vrei să mergi în altă ţară,atunci când faci rezervările biletelor de avion,trebuie să anunţi şi prezenţa animalului de companie la bord.

Cum rezolvi cu mâncarea

Împachetează tot ceea ce este necesar pentru bagajul animăluţului,însă nu lua lucruri inutile. Interesează-te dacă la destinaţie găseşti să-i cumperi mâncarea cu care este obişnuit şi mai ales dacă diferenta de preţ este foarte mare. În funcţie de asta,plănuieşte toate mesele animăluţului,inclusiv biscuiţii de recompensare (dacă este cazul) şi ia cu tine o rezervă,în cazul în care şederea se prelungeşte.

Şi actele lui sunt importante!

În cazul în care mergi cu maşina personală,aşază pe bancheta din spate unde va sta căţelul sau pisica mai multe şerveţele sau covoraşe absorbante. Vei vedea că îţi vor fi de mare folos în cazul unor „scăpări“. De asemenea,oriunde ai merge,este bine să ate asiguri că ai la tine carnetul de sănătate şi paşaportul animăluţului vizat de Direcţia de Sănătate din localitatea ta de rezidenţă.