Cum alegi plantele pentru acvariu

1 48220 original jpg jpeg

Plantele sunt cele mai importante elemente de decor dintr-un acvariu. Nu te lăsa păcălită de cele artificiale, care nu necesită îngrijire. Cele vii sunt mult mai atrăgătoare şi mai bune pentru peştişori.

Sunt de toate formele,dimensiunile şi au un colorit variat. Deşi unele sunt foarte pretenţioase şi au nevoie de o atenţie sporită,găseşti şi specii mai rezistente,care nu cer condiţii speciale pentru a creşte frumos.

Alege-le pe cele sănătoase

Când cumperi plantele,alege-le pe cele care arată cel mai bine:au o culoare vie,nu au frunze maronii,transparente sau găurite. Se transportă într-o pungă cu apă şi aer şi se plantează imediat în acvariu. Apa nu trebuie să fie prea rece,altfel planta se va usca.Plantează-le cu stil

Spre peretele din spate al acvariului,se pun plantele înalte,care se dezvoltă rapid. În mijloc,merg bine cele cu frunziş bogat,care se evidenţiază prin forme şi culori,iar în prim-plan,se potrivesc cele micuţe,care se întind mai mult pe orizontală. Te poţi lăsa ghidată de imaginaţie pentru a obţine un aranjament frumos.

Dacă vrei să ai plante frumoase şi sănătoase,acvariul trebuie iluminat cel puţin 8-12 ore pe zi. Unele au nevoie de fertilizatori,care se găsesc la pet shop,sub formă lichidă sau solidă. De asemenea,substratul este absolut necesar (acel pietriş colorat de pe fundul acvariului).

Plantele îşi întind rădăcinile în el şi se hrănesc cu resturile de mâncare ale peştilor. Plantele acvatice modifică pH-ul apei şi pot contribui la apariţia algelor. Problema se rezolvă uşor cu tratamente împotriva algelor.

Trei plante uşor de îngrijit

Anacharis

Pentru cei care nu se pricep la acvarii,Anacharis este perfectă. Creşte repede şi nu are nevoie de îngrijire specială. Dacă nu-i convine ceva,se decolorează.

Feriga de Java

Este o plantă foarte populară,ce creşte bine pe pietre sau pe rădăcini de copaci. Atenţie,însă,să nu-i acoperi rădăcina,pentru că va putrezi.

Muşchiul de Java

Are calitatea de a se prinde de orice suprafaţă din acvariu. Nu are nevoie de condiţii speciale în ceea ce priveşte iluminatul şi apa.