Cum alungi gândacii de bucătărie
Sunt mici, dar incredibil de rapizi. Nici nu aprinzi bine becul într-o încăpere, că şi-i vezi fugind, iar orice tentativă a ta de a-i extermina se soldează cu încă un eşec. Totuşi, cum alungi gândacii de bucătărie?
Cei roşii,mai răspândiţi
Gândacii de bucătărie se împart în două categorii:cei roşii şi cei negri. Cei negrii sunt mai mari şi nu se mişcă la fel de repede. Cei roşii ating la maturitate 15 mm lungime si au o nuanţă roşiatică-maronie. Chiar dacă au aripi,pot zbura doar în primele zile de viaţă,această abilitate pierzându-se când ajung la maturitate. În cazul ambelor specii,corpul este aplatizat,ceea ce le permite să se strecoare şi prin cele mai înguste spaţii. Durata de viaţă a gândacilor este relativ mică de maxim 200 de zile. Femelele pot depune in jur de 36 de ouă care sunt protejate de un înveliş rezistent chiar şi la unele insecticide.
Sunt extrem de dăunători
Se hrăneşte cu aproape orice începând de la substanţele nutritive de origine animală şi vegetală,până la resturi de hârtie sau piele. Este indicat să protejezi mâncarea,deoarece gândacul este purtător de microbi care pot duce la probleme de sănătate,în special alergii,dar şi astm. Studiile pe gândaci au relevat faptul că ei pot purta bacteria Salmonella,pe care o pot transmite la oameni,dar şi anthrax sau tuberculoză.
Citeşte şi:
Terapii miraculoase cu albine,lipitori şi gândaci
Cum previigândacii de bucătărie
Este bine să cureţi bine bucătăria,folosind substanţe dezinfectante. Du cât de des poţi gunoiul şi astupă orice crăpătură sau gaură din pereţi sau podea care poate servi drept culcuş pentru gândaci. Acoperă mâncarea peste noapte,deoarece atunci aceştia ies în căutarea hranei.
Cum alungi gândacii de bucătărie-Insecticidele,cele mai eficiente
În funcţie de tipul de gândaci,este indicat să foloseşti insecticide specifice. Aplică de mai multe ori,nu doar odată şi astfel vei creşte şansele să scapi şi de eventualele larve care s-ar putea ascunde prin bucătăria ta.