Cum îi îngrijeşti blăniţa

1 48562 original jpg jpeg

Prietenii noştri cu patru lăbuţe au nevoie de o îngrijire specială a blăniţei. Iată cum o faci!

Toaleta zilnică şi periajul ajută la păstrarea unei stări bune de sănătate atât a animăluţului,cât şi a membrilor familiei.  O piele şi o blăniţă curată,absenţa paraziţilor externi şi interni sunt cerinţe obligatorii pentru un animal de companie,mai ales dacă împarte casa cu noi.Perii şi piepteni

Accesoriile pentru pieptănat se aleg în funcţie de lungimea părului. Periile cu dinţi cu capetele rotunjite se potrivesc oricărui tip de păr. Periile dese,asemănătoare celor de haine,sunt bune pentru părul scurt.

Pieptănul metalic este indicat raselor cu păr lung,iar pieptănarea se face după periaj. Pentru îndepărtarea părului deteriorat sau foarte încâlcit,foloseşte o foarfecă specială,cu vârfurile boante.

Şi câinii,şi pisicile trebuie să facă perio­dic baie. Nu este recomandată îmbăierea puilor mai mici de şase luni. Pentru pui (până la vârsta de un an),se folosesc şampoane speciale.

Pisicile cu păr lung trebuie şi ele să fie spălate o dată la două luni. Dacă animăluţele au ciupituri de purici sau de căpuşe,există soluţii speciale care calmează pielea şi vindecă rănile.