Cum îngrijeşti florile iarna

1 46806 original jpg jpeg

Dacă iubeşti florile, este bine să ştii că au nevoie de îngrijire şi în sezonul rece, ca să ai cele mai frumoase exemplare şi să-ţi transformi casa într-un cămin primitor şi cald.

Odată cu venirea iernii,plantele de apartament au nevoie de o îngrijire specială,pentru a putea să reziste aerului uscat şi luminii mai puţine.

Toată vara,florile tale au înflorit şi ţi-au înveselit balconul. Pentru a te putea bucura de ele şi pe timpul iernii,ţine cont de câteva sfaturi ce le vor ajuta să treacă peste anotimpul rece.

Temperatura şi lumina-importante

Zilele sunt mai scurte şi mai puţin însorite,aşa că e bine să aşezi ghivecele în locuri care primesc cât mai multă lumină naturală. Dacă le pui la fereastră,ai grijă când aeriseşti,pentru ca aerul rece de afară să nu bată direct pe plante.

Din cauza încălzirii,aerul este mai uscat,de aceea este indicat să pui vase cu apă pe calorifer sau poţi să grupezi ghivecele mai mici într-o tavă,pe un strat de pietricele acoperite cu apă.

O altă modalitate de a mări umiditatea este să pulverizezi frunzele,ferind florile,dar metoda nu se aplică plantelor cu frunze pufoase (de exemplu violete africane sau begonii).

Toaletarea plantelor

Asemenea doamnelor,şi plantele au nevoie de o îngrijire specială pe timpul iernii. Curăţă frunzele de praf cu un burete,dacă planta are frunze mari,şi sub jet de apă,dacă are frunze mici.

Verifică atent şi dosul frunzelor,pentru că acolo îşi găsesc adăpost diverşi dăunători,cum ar fi păianjenul roşu. Stropeşte plantele cu insecticid,mai ales pe pământul din ghiveci.

Apa în exces dăunează

În timpul iernii,este bine să reduci frecvenţa udărilor. Excesul de umiditate omoară planta. Udă florile cu apă la temperatura camerei doar după ce apa din ghiveci s-a evaporat,iar farfurioara este uscată,şi doar dimineaţa.

Dacă este nevoie,completează pământul din vase,dar nu schimba ghivecele până la primăvară.

Plante cu regim special

Muşcatele trebuie ţinute iarna în încăperi reci (7-15 grade Celsius). Unele plante,cum sunt begoniile,nu se mai udă iarna,ci se lasă la uscat până în primăvară.

Violetele de Parma se stropesc de două ori pe săptămână cu apă în care s-a dizolvat o linguriţă de zahăr. Ai grijă să nu stropeşti frunzele şi florile,deoarece se pătează şi se ofilesc.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg