Cum îţi creezi o minigrădină acasă

1 77466 original jpg jpeg

Oamenii care stau la curte au grădini mici, în curte sau pe terasă, iar cei care locuiesc la apartament au doar plantele pe care le ţin în diferite colţuri ale casei sau pe pervazul ferestrei. Dar acum, mulţumită grădinilor mici, şi tu poţi avea propria grădină.

Există o legătură strânsă între oameni şi regnul vegetal. Florile colorate din grădină te ajută să uiţi de stres şi să te bucuri de momente liniştite. În plus, este o modalitate bună de a îmbunătăţi calitatea aerului în casa ta.

S-a demonstrat că grădinăritul, pe lângă adăugarea frumuseţii spaţiilor, poate contribui la bunăstarea noastră mentală. De asemenea, astfel învăţăm să avem grijă, să acordăm atenţie şi să arătăm dragostea faţă de plante.

Grădinăritul este un hobby care devine din ce în ce mai popular printre iubitorii de plante.

Iată cum îţi poţi face şi tu propria grădină acasă:

Primul lucru de care trebuie să ţii cont este recipientul: ai nevoie de un recipient din sticlă transparentă, care trebuie să fie suficient de adânc pentru ca rădăcinile să crească şi, în acelaşi timp, să poată menţine umiditatea.

Pentru plantele care nu necesită umiditate în exces, cea mai bună opţiune ar fi un recipient deschis – un pahar sau o vază cilindrică sau în formă de ceaşcă.

Pentru a-ţi face propria minigrădină, vei avea nevoie de următoarele materiale:

- Pietriş sau pietre mici

- Pământ de flori

- Pudră de cărbune (activ)

- Pietre decorative (opţional)

Cele mai potrivite plante:

Speciile de plante care sunt cele mai potrivite pentru o minigradină sunt cele mici, care au nevoie de multă lumină şi pot suporta niveluri ridicate de umiditate. Pentru o grădină închisă poţi să plantezi orhidee, begonie, muşcate, cactuşi.

Paşi pentru crearea unei minigrădini în casă:

1. Umple vasul cu 2-3 centimentri de pietriş. Acesta împiedică ca apa să devină stătătoare. Poţi adăuga un strat de muşchi în partea inferioară deoarece acţionează ca un burete, absorbind apa excesivă.

2. Amestecă pământul (îngrăşământul) cu cărbunele. Trebuie să faci un strat cele două ingrediente astfel încât să poată ocupa un sfert sau o treime din vas (ghiveci).

3. Ia plantele pe care vrei să le plantezi şi aşază-le în vas. Asigură-te că există suficient spaţiu între ele pentru rădăcină. Ar trebui să laşi aproximativ 10 centimetri între fiecare plantă.

4. Odată ce ai plantat florile, acoperă suprafaţa cu pământ sau muşchi sau, dacă preferi, cu pietre decorative: acestea vor împiedica creşterea buruienilor.

Durata de udare a florilor depinde de specie, dar trebuie să te asigură că plantele au mereu apă. Încearcă să le uzi dimineaţa şi seara (când nu ajunge lumina la ele).

49a003410a2d5ac1d0a22c0760c9dd69 mini gardens miniature gardens jpg jpeg
f34de0f13554d669325ee479deb3e105 mini cactus garden outdoor cactus garden jpg jpeg

Pune ghiveciul într-o zonă bine luminată, unde plantele se vor scălda în razele soarelui. Pe măsură ce florile cresc, tunde-le pentru a păstra forma şi design-ul. Nu uita să îndepărtezi întotdeauna frunzele galbene sau moarte.Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede Shutterstock jpg
a muri de bătrânețe sursa foto  Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock jpg
Articol  De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg