Cum îţi influenţează culorile din casă starea de spirit

1 70848 original jpg jpeg

Potrivit studiilor, culorile din casă influenţează cele mai importante aspecte din viaţa unui om: îmbrăcămintea, mâncarea, dar şi mediul interior. În plus, chiar dacă crezi sau nu crezi în Feng Shui, a fost studiată psihologic relaţia dintre culorile prezente în casă şi starea de spirit.

Ce trebuie să ştii despre culori:

Culorile pe care le percep ochii devin un proces neuropsihic,care sunt focusate pe lumină,cauzând sensibilitate la oameni,dar şi la animale. De fapt,energia lor ne afectează  în diferite moduri,dar totuşi,cu experienţe similare. Pentru că,fiecare culoare are semnificaţiaei.Alb:Simbolizează puritate,pace,inocenţă şi optimism. În plus,este asimilată cu divinitate,stabilitate,armonie şi linişte.Galben:Mereu radiază totul din interior în exterior,şi mai presus de toate,este culoarea soarelui şi reprezintă inteligenţă.Portocaliu:Culoarea focului şi a flăcărilor,portocaliul simbolizează energia,bucuria,plăcerea,şi este una dintre nuanţele soarelui.Roşu:Este una dintre cele mai stimulante culori,care reprezintă puterea,energia şi vitalitatea.

Cunoscut pentru faptul că reduce tensiunea,culoarea violet simbolizează linişte,seninătate,demnitate,şi menţine lucrurile sub control.

Transmite seninătate,sinceritate,armonie,loialitate şi confidenţialitate.

Inspirând încredere şi naturaleţe,verdele este în perfectă armonie cu albastrul cerului şi galbenul soarelui. În plus,exprimă dorinţă,echilibru şi odihnă.

Sinonim cu inocenţa,afecţiunea,amabilitatea,rozul este culoarea lipsită de orice ar putea aduce răul.

Antonimul albului semnifică ascundere,moarte şi noapte.

Este cel care egalizează totul şi care exprimă plictiseală,durere,îmbătrânire şi nedeterminare.

Cum să foloseşti culorile în orice mediu:

Dincolo de semnificaţia culorilor,ar trebui,de asemenea,să se ştie modul în care nuanţele din casă au puterea de a schimba comportamentul şi starea de spirit.

Albul este recomandat locului unde este nevoie de linişte şi pace mentală la nivel superior. Griul poate fi aplicat pe peretele din birouri,deoarece simbolizează succes şi inspiră creativitatea,în timp ce,galbenul oferă claritate minţii confuze şi stimulează creierul.

Portocaliul este opţiunea excelentă pentru un dormitor sau camera de zi,deoarece oferă putere. În plus,poate fi aplicat şi pe peretele din bucătărie,pentru că are un efect de încălzire. În schimb,roşu este folosit pentru intensificarea metabolismului,şi este sinonim cu pasiunea astfel încât această nuanţă poate fi aplicată în dormitor.

Albastru disipă temerile şi calmează mintea. În plus,este perfect pentru holuri,deoarece echilibrează emoţiile,stimulează compasiune şi revitalizează starea de spirit.

Dar,trebuie avut grijă cu excesul de culori,pentru că pot avea efecte negative asupra psihicului. Dacă în casă este prea mult alb,în combinaţie cu alte tonuri,poate duce la dezorientare şi oboseală.

Şi,dacă pereţii din casă sunt

cu galben,poate duce la epuizare şi la prea multă activitate mentală. În schimb,violetul duce la apariţia gândurilor negative,albastru la depresie,întristare şi regrete. Iar roşu cauzează agitaţie,tensiune şi anxietate,la fel ca portocaliul.

Feng Shui-ul şi culorile:

Feng Shui-ul se bazează pe 5 elemente. Fiecare are asociat o culoare. Începând cu energia,în aceeaşi măsură trebuie aplicate pentru perfecta armonie. Focul este asociat roşului,rozului şi portocaliului,care semnifică energie,dinamică şi spaţiu vital. Pământul este asociat cu maro şi galben,care semnifică siguranţă şi stabilitate. Metalul este asociat cu alb,argintiu şi reflexii de auriu. Apa este asociată cu negru şi albastru,care semnifică prospeţime şi mister. Iar ultimul element,lemnul,semnifică creştere,şi culoarea asociată lui este verdele.

Pentru a exista armonie,culorile asociate acestor 5 elemente trebuie să se găsească în casa ta.