Cum să reîmprospătezi aerul din casă
Mirosurile neplăcute din casă pot fi îndepărtate cu ajutorul plantelor, precum levănţica şi busuiocul. Şi praful de bicarbonat de sodiu te scapă de mirosurile cauzate de mucegai sau de fumul de ţigară.
Curăţă des covoarele
Fumul de ţigară,praful,mirosurile provenite de la mâncăruri atunci când găteşti,toate se imprimă cu uşurinţă în perdele,în covoare şi în lenjerie! De aceea,ca aerul să nu devină închis,este indicat să cureţi covoarele de cel puţin două ori pe lună,folosind soluţii pe bază de amoniac. Lenjeriile trebuie schimbate cât de des poţi,iar perdelele trebuie spălate în fiecare lună. Atunci când le speli,poţi folosi şi un mic truc al bunicii:pune puţină sare în apă,căci vor arăta ca noi.
Scorţişoara reîmprospătează aerul
Un aliat de nădejde în lupta cu mirosurile neplăcute din dormitor,din bucătărie sau din camera de zi este scorţişoara. Nu trebuie decât să presari câte puţin din acest condiment într-un vas cu apă fiartă. În câteva minute,mireasma se va răspândi rapid în încăpere,reîmprospătând aerul. Tot în aceeaşi apă mai poţi presăra şi câteva coji de portocală sau de lămâie. Totodată,un buchet de flori de levănţică sau de busuioc,presărate într-un colţ al camerei,vor face minuni,căci absorb mirosul de tutun.
Şi bicarbonatul absoarbe mirosul neplăcut
Un dezodorizant de încredere este bicarbonatul de sodiu. Pui un vas cu bicarbonat în frigider sau,dacă ai pisică,lângă litiera acesteia. La fel de eficient este şi dacă-l presari pe covor,îl laşi să acţioneze timp de un sfert de oră,după care freci cu o perie înmuiată în apă caldă. Un astfel de vas poate fi pus şi în baie,unde,de multe ori,se întâmplă să nu existe aerisire directă,ceea ce favorizează apariţia mirosului de mucegai. Pentru a îndepărta mucegaiul din baie,este bine să montezi şi ventilator. Ca să preveniţi apariţia aromelor neplăcute din frigider,este indicat să păstrezi toate alimentele în caserole sau în vase acoperite.
Odorizantele electrice,parfum persistent
O soluţie cu efecte pe termen lung careţ-ţi asigură aer proaspăt,potrivită pentru orice încăpere din locuinţă,sunt odorizantele electrice. Introduse în priză,aparatele,care au o rezervă încorporată,răspândesc un miros uniform în toată camera. Intensitatea poate fi reglată după cum doreşti,aparatul având niveluri de intensitate de la 1 la 5. Acestea au diferite arome (lavandă,lăcrămioară,liliac) şi costă între 25 şi 40 de lei.