Cum să-ţi cureţi frigiderul ca la carte

1 74143 original jpg jpeg

Nu neglija frigiderul atunci când te apuci de curăţenia de primăvară! Un frigider curat împiedică apariţia bacteriilor şi, implicit, a bolilor.

Începe din exterior

Murdăria şi praful de pe bobinele condensatorului pot avea un impact semnificativ în eficienţa răcirii alimentelor. Înainte de a curăţa bobinele,opreşte sursa de alimentare pentru a evita electrocutarea. Cu o cârpă moale,elimină praful de pe frigider.

Continuă cu interiorul

Potrivit specialiştilor,alimentele care trebuie ţinute la frigider nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de două ore. Spală cu apă şi detergent de vase rafturile şi compartimentele din frigider. Pentru pete dificile,foloseşte apă caldă şi puţin amoniac. Interiorul frigiderului se curăţă cu o soluţie opţinută din:2 linguri de bicarbonat de sodiu şi 1 litru de apă caldă. Când ai terminat,şterge bine frigiderul cu un prosop curat şi uscat.

Citeşte şi:Evită să ţii în frigider ouăle şi pâinea!

Aruncă alimentele expirate

Acum e momentul să sortezi alimentele şi băuturile din frigider. Mucegaiul şi mirosurile neplăcute sunt indicatori alimentari care arată că alimentele nu mai sunt bune de consumat. Dacă tot eşti la capitolul curăţenie de primăvară,poate ar fi bine să arunci şi borcanul de marmeladă,care stă în frigider neatins de la ultima vizită a mamei tale. Nu mai ştii sigur când ai deschis boracanul cu muştar? Când ai dubii,cel mai bine ar fi să arunci aceste alimente.

Citeşte şi:VIDEO:Cele mai periculoase locuri din frigider

Cum să stochezi alimentele

Odată ce frigiderul este curăţat,poţi să-l menţii aşa stocând alimentele. Poţi să foloseşti coşuleţe sau recipiente din plastic,astfel încât alimentele să nu fie împinse în partea din spate a frigideruluişi să uiţi de ele. O altă variantă ar fi să magazinezi resturile de mâncare în recipiente transparente şi să le etichetezi,astfel încât să ştii când să le arunci dacă nu apuci să le consumi Dacă nu ai un sertar în care să depozitezi carnea,ia în considerare achiziţionarea unui coş de plastic transparent,pentru a păstra carnea crudă şi fructele de mare. Aşa împiedici ca sucurile din pachetele de carne să se scurgă pe alte alimente.

Efectuează ajustări

Fă anumite modificări în depozitarea alimentelor. În funcţie de nevoi,reglează înălţimea rafturilor pentru ca băuturile să stea în poziţie verticală sau să depozitezi recipiente din plastic, cu scopul de a maximiza spaţiul. Ţine cont că produsele lactate trebuie să stea pe raftul de sus,în uşa laterală,deoarece acolo este mai rece. Utilizaţi uşa laterală pentru produsele neperisabile. Sertarele sunt proiectate special pentru a păstra fructele şi legumele.

Credit foto:www.zopper.com