Cum scapi de igrasie

1 51452 original jpg jpeg

Umiditatea ridicată din casă afectează pereţii, mobilierul, dar şi sănătatea. În cele ce urmează găseşti câteva ponturi ca s-o combaţi mai uşor.

Efectele umidităţii excesive se văd târziu,când îşi fac simţită prezenţa igrasia şi mirosul neplăcut. Dacă foloseşti un higrometru (aparat de măsurare a umidităţii),o umiditate sub 30% iarna şi sub 50% în timpul verii sunt valorile normale.Aparat care "captează" umiditatea

Una dintre cele mai eficiente soluţii antimucegai este absorbantul de umiditate,un aparat care transformă umiditatea în apă,colectând-o într-un rezervor. Îl poţi lua din magazinele cu materiale de construcţii. Funcţionează cu comprimate care trebuie schimbate la două luni.

Materiale speciale

Foloseşte mortar hidroizolant pentru repararea peretelui. Apoi,aplică soluţii tip amorsă,antimucegai,de preferat înaintea vopselei. Şi vopseaua este bine să fie specială,contra igrasiei sau una pe bază de var.

Aşa previi mucegaiul!

Există o serie de măsuri pe care le poţi lua contra apariţiei igrasiei:

Oricât de scăzută ar fi temperatura de afară,aerisirea zilnică a locuinţei este obligatorie. Este un mod la îndemână de a scăpa de umezeală,care în caz contrar va afecta pereţii.

Şterge praful şi iluminează încăperile,pentru că praful şi lipsa luminii favorizează înmulţirea sporilor de mucegai.

Curăţă umidificatorii şi aparatele de aer condiţionat.

Evită uscarea rufelor în interiorul locuinţei.

Foloseşte un aspirator cu filtre de înaltă eficienţă,care elimină sporii de mucegai din carpete,tapiţerie,covoare.