Cum scapi rapid de mirosul neplăcut din baie. Trucul simplu care face minuni!

1 toaleta jpg jpeg

Se întâmplă să simţi miros neplăcut în baie, deşi speli des încăperea? În acest caz, toaletele pot fi de vină! Nu este nevoie să apelezi la un profesionist pentru a le curăţa. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar mirosul neplăcut o să dispară.

Baia reprezintă mediul ideal pentru dezvoltarea ciupercilor, deoarece în această încăpere există mereu o sursă de apă, iar cele mai multe băi nu sunt aerisite suficient pentru ca umezeala să se evapore.

De aceea, dacă simţi un miros neplăcut în baie, primul pas pe care trebuie să îl faci, este să laşi ferestrele deschise şi ventilatoarele pornite, pentru ca aerul proaspăt să intre în încăpere. Evită să foloseşti produse parfumate, deoarece vor agrava problema!

Citeşte şi: „Ce să nu speli niciodată la maşina de spălat rufe. Ţi-o poate defecta rapid”

Citeşte şi: „Obiecte din casa ta pe care trebuie să le speli zilnic. Sfaturi şi sugestii de întreţinere”

Următorul pas este să identifici sursa mirosului neplăcut. Vine de la toaletă? Iată cel mai bun truc pentru a scăpa rapid de problemă!

Trucul care îndepărtează mirosul neplăcut de toaletă

După ce ai aerisit complet baia, următorul pas este să dezinfectezi corect toaleta. Ai nevoie de:

  • Un bol
  • O cană 
  • O lavetă
  • Suc de lămâie
  • Praf de copt
  • Oţet
  • O periuţă de dinţi
  • Mănuşi

Pune în bol, sucul de lămâie, adaugă bicarbonatul de sodiu şi amestecă bine, până când se formează o pastă.

Întinde pasta pe zonele cu miros puternic, inclusiv în zona inferioară a scaunului, (partea toaletei care intră în contact cu podeaua). Lasă să acţioneze 15 minute. Nu uita să foloseşti mănuşi de protecţie! 

În acest timp, scoate capacul rezervorului de apă şi adaugă în apă o jumătate de cană cu oţet. Lasă să acţioneze 15 minute.

După cele 15 minute, cu ajutorul periuţei de dinţi, freacă bine cu oţet, zonele în care se află bicarbonatul de sodiu, apoi clăteşte.

Clăteşte de 2-3 ori rezervorul, adaugă încă o jumătate de cană gradată de oţet şi lasă să acţioneze câteva minute.

La final, clăteşte rezervorul de 2-3 ori, pentru a îndepărta mirosul de oţet din rezervor.

  • Pont: Bicarbonatul de sodiu absoarbe rapid mirosurile. După ce ai spălat toaleta şi ai aerisit baia, tot ce trebuie să faci este să pui bicarbonat de sodiu într-un borcan deschis şi să îl laşi în baie, să acţioneze. Se recomandă să înlocuieşti bicarbonatul de sodiu din borcan, o dată pe lună.

Sursă foto: Shutterstock