Cum stimulezi natural hormonul fericirii

1 81378 original jpg jpeg

Pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit, este nevoie ca nivelul endorfinei, hormonului fericirii, să fie ridicat. Poate nu ştiai, dar pozitivitatea ta stimulează direct glanda pituitară care, la rândul ei, secretă producţia de endorfine în corp, combătând astfel stresul.

Nivelul de endorfine poate fi stimulat prin modalităţi naturale, şi anume:

Consumând alimente picante

Surprinzător, nu-i aşa? Consumul de alimente condimentate, cum este ardeiul iute, poate stimula endorfina, hormonul fericirii. Prin urmare, dacă îţi place mâncarea picantă, aceasta este o este bună pentru tine. Cu cât mâncarea este mai caldă şi mai picantă, cu atât vei fi mai fericită.

Râzând mai des

Ştii de ce oamenii în vârstă se supun în general terapiei de râs? Deoarece râsul creşte producţia de endorfină în creier, aşa numitul hormon al fericirii, eliminând stresul şi prevenind mai multe probleme de sănătate. Aşadar, râsul are un efect benefic. Nu ezita să râzi cât mai des, de fiecare dată când prietenii sau membrii familiei spun o glumă. Mai mult, te poţi uita la un episod de stand up comedy , la un film de comedie. Vei observa cum viaţa ta va deveni mai bună şi fericită.

Practicând sport

Toate exerciţiile fizice au un efect pozitiv asupra sănătăţii mintale, deoarece majoritatea scad nivelul de cortizol din corp. Cortizolul este un hormon de stres şi invadează spaţiul rezervat endorfinei, hormonul fericirii. Aşadar, nu ezita niciodată să faci sport. Este foarte benefic în momentul în care simţi că eşti într-un blocaj mental şi nu reuşeşti să găseşti nicio ieşire.

 Mâncând banane

Datorită aminoacizilor, banana îmbunătăţeşte starea de spirit şi accelerează producţia de serotonină, un alt hormon care stimulează sinteza endorfinelor. Aşadar, mănâncă o banană în fiecare zi, ca să îţi începi ziua în cel mai bun mod.

Mâncând căpşuni

Primăvara este sezonul căpşunilor. Aceste fructe roşii, suculente şi delicioase, foarte sănătoase, conţin vitamina C şi alte substanţe nutritive care stimulează producţia de endorfine. Căpşunile pot fi mâncare pe tot parcursul zilei, aşadar nu ezita să le incluzi în dieta ta în perioada următoare. 



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg