De ce e bine să locuieşti singură

1 78910 original jpg jpeg

Societatea are tendinţa de a-i eticheta pe cei care locuiesc singuri ca singuratici. Este adevărat există unele consecinţe negative când locuieşti singur, dar acest lucru se întâmplă numai dacă nu ieşi din casă, nu vorbeşti cu nimeni şi nu primeşti vizite. Dar, în realitate, fiecare om ar trebui să treacă prin această experienţă.

Iată de ce este bine să locuieşti singură:

Locuieşti după propriile reguli

Cel mai bun lucru de care te bucuir când locuieşti singură în casă este faptul că ai propriile reguli. Când eşti în ”sanctuarul” tău, nimeni nu poate să îţi spună ce să faci şi ce să nu faci. Ai libertatea de a face ce îţi place, când şi cum doreşti, fără să întrebi pe nimeni. Acest aspect te face fericită, mulţumită şi completează liniştea minţii.

Decorezi în funcţie de gustul tău

Când locuieşti cu o altă persoană (colegă sau partener), alegerile de decor sunt, de obicei, decizii comune. Atunci pot apărea dezacorduri, dar când locuieşti singură această problemă iese din ecuaţie. Poţi decide exact cum doreşti ca spaţiul să arate şi să se simtă. Creează-ţi propriul tău paradis!

Responsabilitatea este numai a ta

Când locuieşti singură, eşti responsabilă pentru tine şi nimeni altcineva. Atâta timp cât te descurci şi îţi plăteşti facturile la timp, nu simţi nevoia de încă o persoană cu care să împarţi cheltuielile. Nu trebuie să te gândeşti la problemele financiare ale lor. În timp ce locuirea cu o altă persoană te învaţă abilităţi valoroase de viaţă, nu există nimic ca libertatea de a fi independentă.

Ajungi să te cunoşti mai bine

Când ai ocazia de a avea propriul spaţiu, vei avea un sentiment real despre cine eşti. Dacă locuieşti singură, vei cunoaşte adevăratul tău sine. Vei învăţa să te eliberezi de defectele tale şi să apreciezi totul la tine, nu numai calităţile. Acesta este un pas important în dezvoltarea oricărui om.

Dacă nu te-ai gândit niciodată să locuieşti singură, poate că e timpul să o faci. Poate fi o aventură proprie, iar plăcerile simple care vin cu singurătatea îţi arată cât de frumoasă poate fi viaţa!