De ce să nu dormi imediat după masă
După ce ai terminat de mâncat cele mai importante trei mese din zi, nu ar trebui să te aşezi pe pat ca să dormi, nefiind deloc recomandat. Acest obicei creşte riscul de apariţie a atacului de cord, dar şi a multor altor afecţiuni.
Iată cu ce probleme te poţi confrunta dacă te duci să dormi după ce ai terminat de mâncat!
Arsuri de stomac
Dormitul după mâncat afectează procesul de digestie. Alimentele nu mai sunt digerate corespunzător, provocând o cantitate excesivă de acid gastric. Iar aciditatea duce la apariţia arsurilor de stomac, care vor da o senzaţie de arsură interioară.
Creştere în greutate
Tu trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Dar, în timp ce dormi, acest lucru nu se va întâmpla. Grăsimile se depozitează, ceea ce înseamnă că riscul de a te îngrăşa este foarte mare. Aşadar, dacă vrei să te menţii în formă, nu te aşeza pe pat ca să dormi după ce ai terminat de mâncat. Este recomandat să existe o pauză de două ore între ultima masă şi ora de somn.
Aciditate
Cantitatea excesivă de acid gastric produsă de stomac creşte riscul de apariţie a arderilor stomacale. În plus, senzaţia de aciditate afectează calitatea somnului.
Atac de cord
Dacă te duci să dormi după ce ai terminat de mâncat, sistemul digestiv lucrează mult mai greu – asta înseamnă că alimentele sunt digerate într-un timp mai lung. În plus, acest obicei afectează nivelul de zahăr din sânge şi tensiunea arterială, crescând riscul de atac de cord.
În schimb, este recomandat să faci mişcare după ce ai terminat de mâncat, mai ales după masa de prânz şi cină. Plimbarea îmbunătăţeşte funcţia sistemului digestiv, menţinându-te sănătoasă.