Efectele benefice ale mierii de Manuka

1 81077 original jpg jpeg

Produsă în Noua Zeelandă, mierea de Manuka aduce o serie de beneficii întregului organism, graţie calităţilor sale antibacteriene care ajută la vindecarea rapidă a rănilor şi la tratarea infecţiilor.

Mierea de Manuka este recunoscută şi folosită pentru proprietăţile sale curative încă de pe vremea primilor colonişti europeni sau în triburile Maori, dinainte ca acestea să fie cercetate şi cunoscute în mod oficial.

Ce este mierea de Manuka?

Este o miere unică în lume, obţinută din floarea arborelui de Manuka din insulele sălbatice de pe teritoriul Noii Zeelande, cu un gust asemănător cu eucaliptul. Este recomandată pentru tratarea multor afecţiuni, graţie proprietăţilor sale antivirale, antioxidante, antibacteriene şi antiinflamatorii.

Pentru ce afecţiuni este recomandată

Orice tip de miere are proprietăţi antibiotice, putând proteja organismul împotriva bacteriilor. Mierea Manuka este folosită pentru tratarea rănilor, a tăieturilor, a arsurilor, grăbind procesul de vindecare. De asemenea, echilibrează pH-ul pielii, ajută la îndepărtarea ţesutului mort al pielii, previne infecţiile şi răcelile, protejează dinţii împotriva plăcii bacteriene, ameliorează simptomele gripei şi previne apariţia afecţiunilor sistemului digestiv.

Cum poate fi consumată

Mierea de Manuka se consumă la fel ca o miere obişnuită, avantajul fiind acela că are un indice glicemic mai scăzut. O poţi folosi şi ca îndulcitor, având grijă să nu o adaugi în apă fierbinte, deoarece îşi pierde din calităţi. Pentru a-ţi spori imunitatea, consumă 2 linguriţe dimineaţa şi seara, cu 15 minute înainte de masă. Mierea de Manuka poate fi folosită şi în tratamentele de înfrumuseţare, în componenţa diverselor măşti pentru faţă şi ten, având rol de hidratare.