Electrocasnice indispensabile în bucătăria unei gospodine desăvârşite
În România, şi probabil că şi în alte culturi ale lumii, bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din locuinţă din două motive principale: se realizează cele mai gustoase mâncăruri şi familia se întâlneşte pentru a petrece timp împreună.
O vorbă din popor spune că „Dragostea trece prin stomac”, astfel că toate gospodinele ştiu că pentru a avea mâncăruri gustoase şi hrănitoare preparate cu multă dragoste şi atenţie pentru cei mici şi restul familiei, sunt necesare o suită de electrocasnice, fără de care mâncărurile nu ar putea să fie realizate.
Pe piaţă există două categorii principale de electrocasnice: electrocasnice mari şi electrocasnice mici. Fiecare categorie deţine câteva produse esenţiale care nu ar trebuie să lipsească dintr-o gospodărie pentru care prepararea zilnică, sau cel puţin frecventă, a mâncărurilor sănătoase şi hrănitoare este un MUST.
Care sunt electrocasnicele mari care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie?
Frigider / combină frigorifică
Chiar dacă există gospodării care aleg să prepare în fiecare zi mâncăruri din alimente proaspete, frigiderul sau combina frigorifică nu ar trebuie să lipsească. Aceste tipuri de aparate oferă posibilitatea de a menţine diferitele tipuri de produse la o temperatură ideală, ceea ce permite conservarea lor pentru mai mult timp.
În alegerea celui mai bun aparat frigorific trebuie să ţineţi cont în primul rând de clasa energetică – care este de preferat să fie în categoria A-, volum, sistem No Frost, compartiment pentru fructe şi legume.
Aragaz
Aragazul este o combinaţie de plită şi cuptor, fiind practic un produs 2 în 1 care impune costuri mai mici de achiziţie. Acesta este un electrocasnic independent, iar accentele moderne de astăzi s-au răsfrânt şi asupra acestuia dacă ne gândim la tehnologia sa şi la design: există pe piaţă aragazuri rustice, aragazuri clasice şi aragazuri moderne / industriale.
În alegerea unui aragaz performant pentru bucătărie trebuie să aveţi în vedere numărul de ochiuri, sursa de alimentare, volumul cuptorului, funcţiile de gătit ale cuptorului.
Plită
În cazul în care aragazul vi se pare un aparat electrocasnic demodat sau nu rezonează cu ideea dumneavoastră de bucătărie şi necesitate, oricând puteţi apela la o plită şi un cuptor incorporabil.
În momentul actual, pe piaţă există 2 tipuri de plite, în funcţie de sursa de alimentare: modele de plite cu alimentare pe gaz şi plite pe energie electrică. Plitele pe gaz pot să aibă un aspect mai rustic. Dacă doriţi un aspect uniform cu blatul de bucătărie, plitele pe energie electrică sunt alegerea ideală.
Atunci când alegeţi o plită pentru bucătăria voastră, trebuie să aveţi în vedere eficienţa energetică şi numărul de zone de gătit.
Cuptor
Cuptorul este un alt electrocasnic esenţial în bucătărie atunci când nu vă înclinaţi spre aragaz. Puteţi să alegeţi dintre cuptoare independente şi cuptoare incorporabile varianta care se potriveşte cele mai bine cu designul interior şi necesităţile curente.
Cuptoarele de diferenţiază în funcţie de clasa energetică, volum, programe de coacere şi funcţii, precum funcţia de auto curăţare.
Care sunt electrocasnicele mici care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie?
Dacă tot am vorbit despre tipurile de electrocasnice mari indispensabile dintr-o locuinţă, este tipul să discutăm şi despre cele mici care ne ajută în pregătirea mai facilă a alimentelor.
Blender
Sunt foarte multe reţete în ziua de astăzi care implică necesitatea achiziţionării unui blender, în special reţetele pentru shake-uri energice dacă ţintiţi o viaţă sănătoasă. În plus, dacă aveţi copii mici, acesta este absolut necesar în pregătirea rapidă de piureuri.
Cel mai bun blender trebuie să aibă o putere de minimum 600 W şi cel puţin două trepte de viteză.
Mixer
Mixerul este un aliat în crearea de prăjituri, creme şi aluaturi. În momentul actual puteţi să achiziţionaţi clasicul mixer independent sau mixer cu bol dacă vreţi un aparat mult mai facil de utilizat.
La fel precum un blender, mixerul trebuie să aibă o putere de cel puţin 600 W.
Robot de bucătărie
Robotul de bucătărie este o alegere ingenioasă pentru acele persoane care doresc să facă economie de spaţiu şi să nu deţină foarte multe aparate electrocasnice în bucătărie. Pe piaţă există diferite tipuri de roboţi de bucătărie, aşa că alegerea în cadrul celui mai bun robot de bucătărie se rezumă la necesităţile individuale.
Maşină de făcut pâine
Maşina de făcut pâine este un aparat electrocasnic ce nu ar trebuie să lipsească din gospodăriile persoanelor care doresc să economisească timp, dar care doresc în acelaşi timp un produs mult mai sănătos decât variantele din comerţ. Cu ajutorul unei maşini de făcut pâine vă puteţi bucură de tipul de pâine preferat în cel mai scurt timp – tot ce trebuie să faceţi este să setaţi tipul de pâine dorit din grila de programe şi să adăugaţi ingredientele, iar maşina îşi va face singură treaba.