Frumoasele flori ale primăverii
Colorate şi înmiresmate, plantele care înfloresc la puţin timp după ce se topeşte zăpada vestesc apropierea sezonului cald şi ne bucură sufletul cu frumuseţea lor. Zambilele, narcisele şi lalelele pestriţe celebrează într-un mod cu totul aparte revenirea naturii la viaţă.
Zambila,un dar înmiresmat
Semn al unor frumoase sentimente,bucheţelul de zambile este cel mai des dăruit celor dragi. Cu floareaca un clopoţel puternic parfumat,în nuanţe din cele mai variate-de la purpuriu închis şi violet,la roz pal şi gălbui – zambila este simbolul fidelităţii şi încrederii,al iubirii împărtăşite. Cu câteva zambile putem transmite un mesaj special:cu cele albe ne declarăm bucuria de a iubi şi a fi iubit,iar cu cea albastră credinţa că iubirea este durabilă şi fericită.Zambilele cresc bine pe soluri fertile,bine drenate şi însorite. După ce au fost plantate,se udă puţin,iar după ce înfloresc se opreşte udatul.
Narcisele au un parfum inconfundabil
Narcisele sunt flori care costă puţin,aşa că merită să iei mai multe şi să umpli casa cu mireasma şi delicateţea lor,înveselindu-te şi dând un impuls de energie proaspătă minţii şi sufletului tău. Narcisele sunt însă minunate cultivate în grădină – desigur acolo unde acest lucru este posibil. De reţinut că florile nu au nevoie de îngrăşământ,chiar dacă se află în ghivece casă sau în grădină.
Laleaua pestriţă,spectacol de culoare
Cunoscută în popor ca floare de şah,clopotar sau căldăruţă,laleaua pestriţă este o plantă de o frumuseţe aparte,care înfloreşte în lunile martie-mai,în funcţie de vreme. I se spune aşa deoarece petalele ei seamănă cu o tablă de şah,în culori de la purpuriu spre mov,cu pete albe. Florile lalelei pestriţe ne bucură ochii doar şape zile din an. Planta preferă locurile umede de la marginea pădurilor. Din păcate,laleaua pestriţă este pe cale de dispariţie,aşa că a fost declarată monument al naturii şi este protejată de lege.