Greşeli pe care le faci când cureţi casa
Vrei să simplifici curăţarea casei şi visezi la ziua când casa o să se spele de una singură? Ai văzut tot felul de materiale pe net despre cum să cureţi eficient? Sunt acel gen de filmuleţe care te fac să te întrebi tu de ce nu te-ai gândit la nişte lucruri atât de simple.
E plin netul de tot felul de idei. Unele sunt mai proaste ca altele. Uită-te aici, ca să-ţi distrugem nişte mituri.
Cureţi cu buretele în cuptorul cu microunde
Da, într-adevăr, căldura puternică distruge bacteriile. Dar adevărul e că buretele ăla poate să ia foc. Studiile arată că, în ciuda expunerii la căldură extremă, 40% dintre bacterii încă mai rezistă pe burete. Cea mai bună soluţie sunt cârpele din microfibră care, după ce au fost folosite, pot fi spălate în maşina de spălat şi reutilizate.
Adaugi sare în maşina de spălat ca să previi decolorarea
Sarea nu e bună pentru aşa ceva. Nu poţi face nimic ca să previi decolorarea. Procesul s-a terminat odată ce hainele tale au ajuns pe rafturile magazinului din care le-ai cumpărat.
Foloseşti fixativ ca să îndepărtezi cerneala
A fost o tehnică folosită de mai demult, dar vremurile au mai evoluat de-atunci. Cerneala se îndepărtează cu alcool. Mai nou, fixativele din zilele noastre nu mai au alcool, deci nu mai sunt eficiente pentru îndepărtarea cernelii.
Apa fierbinte ucide toţi microbii
Da, omoară ceva, dar nu te baza pe asta. Şi trebuie să fie foarte, foarte fierbinte. Plus că trebuie să ţii apa aia câteva minute bune ca să-şi facă efectul. Nu aşa, cum crezi tu…
Coca-Cola nu e cel mai tare igienizator al toaletei!
Cele mai multe sucuri carbonatate conţin acid citric şi acid fosforic care sunt eficiente în îndepărtarea unor pete. Cu toate astea, un litru de suc n-o să-ţi cureţe toaleta, o s-o lase lipicioasă, ba chiar o să livreze mâncare pentru anumite tipuri de bacterii care preferă zahărul. Aşa că las-o moartă cu coca-cola.