Iată ce alimente nu trebuie ţinute în frigider

1 76006 original jpg jpeg

Ţinute într-un mediu nepotrivit, unele alimente îşi pot schimba total gustul. Deşi pe ambalajul lor este precizat modul în care ar trebui să fie depozitate, ai fi surprinsă să afli că e mai bine să procedezi contrar instrucţiunilor. Află care sunt alimentele pe care nu trebuie să le ţii în frigider!

Iaurtul

Poate îţi pare tentant să cumperi cât mai multe lactate atunci când le vezi la ofertă şi să te gândeşti că vor rezista în frigider, la temperaturi foarte scăzute, însă e mai bine să nu le achiziţionezi dacă ştii că nu le poţi mânca. Atunci când îngheaţă şi apoi este scos la temperatura camerei, iaurtul se va separa şi îşi va pierde din consistenţa cremoasă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul smântânii.

Cafeaua

Dacă obişnuieşti să îţi faci provizii de cafea şi să ţii boabele la frigider, în speranţa că le prelungeşti durata de viaţă, e bine să ştii că ele îşi vor schimba gustul. La temperaturi scăzute sau în congelator, nivelul de umiditate este fluctuant, mai ales atunci când deschizi uşa, motiv pentru care va fi afectată componenţa lor. În plus, dacă nu sunt închise ermetic, s-ar putea să împrumute din gustul altor mâncăruri.

Maioneza

Chiar dacă poate nu te-ai gândit niciodată să îţi aprovizionezi frigiderul sau congelatorul cu multă maioneză, cu siguranţă ţi-a trecut prin minte să păstrezi la temperaturi scăzute o salată cu un sos de maioneză. E important să ştii că aceasta nu trebuie să fie supusă îngheţului căci atunci când e lăsată la temperatura camerei, ea va deveni uleioasă şi se va împrăştia.

Mâncarea prăjită

Alimentele prăjite precum carnea, brânza sau cartofii nu trebuie depozitate în congelator deoarece îşi vor schimba aspectul şi gustul, după ce le vei dezgheţa. Încearcă să găteşti mai des, în cantităţi mici şi să optezi întotdeauna pentru mâncarea proaspătă.

Sandvişurile cu dulceaţă

Dacă ai copii, cu siguranţă ştii ce înseamnă să le pregăteşti micuţilor sandvişurile lor preferate, cu unt de arahide, dulceaţă, peltea sau orice este colorat şi are în componenţă gelatină. Ele trebuie ferite de îngheţ deoarece atunci când vor fi dezgheţate, e posibil să se înmoaie şi să îşi piardă gustul. Nu îţi va lua mai mult de două minute să pregăteşti un sandviş proaspăt, aşa că acum ştii ce ai de făcut!