Încearcă aceste trucuri pentru un miros plăcut în casă!

Mirosul ne atrage atenția prima dată când intrăm într-o încăpere, iar dacă îți dorești să ai un miros plăcut în casă, îți prezentăm aceste trucuri ușor de pus în aplicare! 

image

Unele obiecte pot influența negativ mirosul locuinței, așa că este necesar să le acorzi o atenție deosebită. Unul dintre ele este coșul de gunoi pe care îl ai în mobila din bucătărie. Este necesar să îl speli în fiecare săptămână, apoi să aplici câteva picături de ulei esențial în coș de fiecare dată când schimbi sacul pentru gunoi. Pinul neutralizează mirosurile neplăcute, la fel și acidul citric și arborele de ceai. Poți combina 2 lingurițe de acid citric cu 10 picături de arbore de ceai, 20 picături de ulei esențial de pin și 1 cană cu apă și să pulverizezi ușor în partea de jos a coșului de gunoi când înlocuiești sacul. 

Pentru o baie cu miros frumos 

Când speli vasul de toaletă, amestecă soluția de curățare cu câteva picături de acid citric. Acest truc conferă un miros plăcut în baie. Inclusiv pentru curățarea coșului de gunoi, poți amesteca acid citric cu detergent de vase. 

Cum împrospătezi mirosul din bucătărie 

Mașina de spălat vase cu miros neplăcut reprezintă o problemă des întâlnită, dar care poate fi rezolvată rapid. Pune câteva picături de zeamă de lămâie la baza mașinii, apoi pornește un ciclu de spălare cu apă fierbinte. Astfel, întreaga ta bucătărie va căpăta miros de citrice. 

Mirosul bucătăriei de citrice poate fi amplificat dacă vei pune câteva felii de lămâie și portocale într-o oală cu apă pe foc. Tot ce trebuie să faci este să lași aburii cu miros de citrice să se evapore timp de 30 de minute - cel mult o oră.

Lămâia te ajută să cureți cuptorul cu microunde și să neutralizezi mirosul de mâncare. Trebuie doar să storci o lămâie într-un castron cu apă și oțet, să pornești cuptorul la un program de 15 minute, apoi să cureți cuptorul cu o cârpă din microfibră. 

Pentru un dulap frumos mirositor  

Pune în sertarul cu haine câteva pliculețe de ceai și scapă de mirosurile închise! Folosește acest truc și pentru debara sau pentru spațiile închise ori unde consideri că miroase a mucegai. 

Sursă foto: Shutterestock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg