Cum să usuci mai repede hainele în interior fără uscător. Aşa le menţii prospeţimea!

Iarna, se prelungeşte mult timpul de uscare al hainelor, cu atât mai mult dacă nu ai un uscător. Încearcă şi alte metode pentru a reduce timpul de zvântare a rufelor abia scoase din maşina de spălat!

image

Mulți caută modalități diferite de a reduce facturile la energie şi poate fi greu să nu apelezi la un uscătorde rufe atunci când hainele trebuie să fie uscate rapid. Cu toate acestea, se găsesc mereu metode inedite de a obţine rezultatul dorit.

Caroline Solomon, cunoscută și ca @neat.caroline pe TikTok, a împărtășit o metodă simplă pe care o folosește frecvent pentru a reduce timpul de uscare manuală a hainelor cu circa două ore. Demonstrând ce trebuie să facă, Caroline a început prin a întinde un prosop mare pe care a așezat un tricou umed la bază. A rulat prosopul cu tricou cu tot, pornind de la bază în sus. Următorul pas a fost să apese pe prosop pentru ca acesta să capteze excesul de umiditate. La final, a derulat prosopul şi a pus la uscat tricoul în interior. Astfel, ea a observat că hainele se usucă în una-două ore.

Cei care au nevoie să-și usuce hainele mai repede de atât, pot folosi un uscător de păr după aplicarea metodei cu prosopul, după cum a explicat Caroline.

Deyan Dimitrov, expert în curățenie britanic, a dat şi el, pentru ediţia online a publicaţiei Daily Express, câteva sfaturi pentru uscarea rapidă a hainelor în timpul rece.

Profită de zonele calde din casă

După scoaterea hainelor din mașina de spălat, întinde-le într-o zonă în care circulă bine aerul sau în locuri mai calde din casă. Este important să te gândeşti bine înainte de a aşeza suportul pentru uscare.

Vezi şi: Cum prelungeşti viaţa maşinii de spălat. Verifică și buzunarele!

Odată spălate, hainele trebuie întinse mai departe de pereți. Acest lucru va permite aerului să circule în timp ce rufele se usucă și va împiedica umiditatea să rămână între îmbrăcăminte și pereți. Agață fiecare haină individual pe suport sau umeraş, cu mult spațiu între aceasta şi celelalte.

Cum să îndepărtezi mirosul neplăcut al rufelor

Pentru a preveni ca mirosul de umezeală sau de mucegai să se prindă de haine pe măsură ce se usucă, le poți încălzi inițial înainte de a le agăța pe suportul de uscare.

Te-ar mai putea interesa: Cât de des ar trebui să speli lenjeria de pat. Bonus: sfaturi pentru o curăţare corectă şi eficientă!

Pune fiecare haină spălată pe o suprafață plană și acoper-o cu un prosop curat, înainte de a trece rapid un fier de călcat pe suprafața ei. Această căldură va începe să usuce hainele, iar prosopul va absorbi umiditatea în exces.

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg