Îngrijirea muşcatelor tiroleze. Ce presupune întreţinerea acestor plante

Gospodinele abia aşteaptă să îşi scoată frumuseţile pe balcon, pentru a se bucura de lumină şi soare, dar şi pentru a înfrumuseţa balconul. Muşcatele tiroleze sunt printre florile curgătoare, care merg de excepţie în ghivecele de la balcon.
Gospodinele abia aşteaptă să îşi scoată frumuseţile pe balcon,pentru a se bucura de lumină şi soare,dar şi pentru a înfrumuseţa balconul. Muşcatele tiroleze sunt printre florile curgătoare,care merg de excepţie în ghivecele de la balcon.
Îngrijirea muşcatelor tiroleze – mare grijă la umiditatea din ghiveci,deoarece se pot îmbolnăvi
Ce trebuie să ştiţi despre aceste minunate muşcate? Acestea rezistă fără probleme la temperaturile caniculare de peste vară,dar şi la uscăciune. La plantare ar fi indicat să se folosească şi turbă,iar săptămânal să se pună şi îngrăşământ special. Rezistă toată vara pe balcon,oferind o privelişte frumoasă balconului vostru. Pe lângă înfrumuseţare,muşcatele curgătoare,cum sunt şi cele tiroleze,au rol protector în ceea ce priveşte curenţii de aer,praf şi zgomot.
Iată ce specii de flori includ muşcatele tiroleze:Snow Cascade,are flori albe şi creşte destul de uşor şi foarte rapid;Lila Cascade,care are culoare purpurie şi creşte repede;Acapulco,are flori alb cu roz şi se dezvoltă rapid;Feuer Cascade,de culoare roşie,care se pot revărsa până la 1m;Leucht Cascade,tot roşii şi se revarsă până la 50 de cm.
Îngrijirea muscatelor tiroleze – câteva sfaturi pentru o îngrijire ca la carte
Cum se îngrijesc aceste superbe flori? Chiar dacă rezistă la temperaturi caniculare,ar fi bine să nu le ţineţi direct în razele de soare,deoarece se pot usca. Se udă la două zile,de preferat cu apă fiartă şi răcită,pentru că nu suportă prea bine fluorul din apă. Mare grijă la udat,ele nu se udă pe frunze,sunt foarte sensibile la apa direct pe ele datorită perişorilor mici.
Un mic sfat,dacă vreţi să aveţi balconul înflorit toată vara,aveţi grijă să ciupiţi vârfurile plantei,aşa stimulaţi înflorirea,astfel,planta nu îşi consumă seva degeaba. Ghiveciul pentru muşcate trebuie să fie găurit,pentru a trece surplusul de apă,mare grijă la excesul de umiditate. De asemenea,florile moarte se taie întotdeauna,iar frunzele uscate se înlătură cât mai des.
În condiţii de exces de umiditate,muşcatele tiroleze pot fi afectate de putregaiul cenuşiu,care este provocat de ciuperca Botrytis. Dacă observaţi cumva mici pete de culoare gri pe spatele frunzelor,înseamnă că a apărut ciuperca. În acest caz,se tratează planta cu fungicide,dar ar fi de preferat să se prevină îmbolnăvirea.
Oricum,cel mai des ca dăunători ai muşcatelor,veţi întâlni păduchii lânoşi şi afidele,care se combat rapid cu insecticide,pe care le găsiţi în florării sau magazine specializate.