Livingul, o cameră pentru întreaga familie
Loc de primire a oaspeţilor, de luat masa, de servit cafeaua sau de vizionat filme cu toată familia, livingul trebuie să corespundă fiecărei funcţii.
O temă pentru decor
Ca să-ţi simplifici munca,alege o temă pentru decorarea livingului. Poate fi vorba de sport,de fotografie,de film sau de muzică.
Important este ca tema să fie acceptată de toţi membrii familiei. Astfel,îţi va fi mai uşor să selectezi elementele de decor,căci toate vor purta aceeaşi amprentă.Cum alegi culoarea dominantă?
Nu pica în capcana de a-ţi alege culoarea preferată pentru living,ci pe aceea care se potriveşte temei. Decorul tradiţional impune nuanţe de verde sau de maro,temele sportive cer culori tari şi strălucitoare,în timp ce temele inspirate din natură au nevoie de culori de pământ.
Dacă livingul comunică cu alte camere,culoarea lui ar trebui să se asorteze cu aceea a camerei alăturate.
În living trebuie să domnească o atmosferă caldă,care să te îndemne la relaxare. De aceea,este nevoie de mai multe corpuri de iluminat.
Ideal ar fi ca intensitatea luminii să fie reglabilă. Gama lampadarelor,a aplicelor şi a veiozelor este practic nelimitată,aşa că vei găsi cu siguranţă ceva pe gustul tău.
Pentru că livingul este mai ales un loc de discuţie şi de relaxare,ai nevoie de o canapea şi de mai multe fotolii. Poţi pune fotoliile în faţa canapelei,iar între ele o măsuţă de cafea.
Dacă ai un televizor în living,aşază canapeaua şi fotoliile în formă de L,cu faţa spre televizor,şi pune măsuţa de cafea la capătul canapelei.
Sfat
Specialiştii te sfătuiesc să foloseşti culoarea principală pentru 60% din spaţiu,un ton mai deschis pentru 30% din suprafaţă,iar cea mai deschisă nuanţă pentru 10% din încăpere.