Mâncăruri ciudate, dar delicioase. Vezi care era preferata preşedintelui american Nixon!

Preparatele culinare ciudate sunt definite în mod subiectiv în funcţie de cultură sau de experienţa fiecăruia. Ceea ce este neobişnuit şi neplăcut pentru români poate fi o mâncare gustoasă pentru alte naţii. Vezi ce alimente ciudate sunt de fapt delicioase!

image

Lumea occidentală are câteva preparate culinare pe care le consideră în general ciudate, dar nu tot ceea ce este neobişnuit are şi gust respingător. Unele dintre aceste alimente bizare sunt chiar savuroase. De exemplu, frunzele de păpădie. Par doar nişte buruieni, dar ştiai că pot fi chiar gustoase? Dacă mănânci frunzele mature, sunt destul de amare, dar dacă le culegi pe cele tinere și le călești cu  sare, piper și lămâie, pot să devină o garnitură foarte bună, asemănătoare cu rucola. Şi florile de păpădie pot fi gustoase, dacă nu au fost stropite cu pesticide, prăjite ca atare sau pane, trecute prin făină şi ou.

Păpădiile erau preparate adesea în perioada dinaintea Epocii Victoriene. Frunzele au şi proprietăți medicinale, sunt bogate în vitaminele A, C, E și acid folic (vitamina B9). Din rădăcină se poate face un ceai care are un gust asemănător cafelei, iar din flori se prepară vin de păpădie, răcoritor în zilele fierbinţi, dar şi util datorită proprietăţilor diuretice, coleretice, detoxifiante.

Vezi şi: Peştele cu dinţi de om e numit peştele „condamnat“. În ciuda aspectului, carnea lui e delicioasă

Hering murat

Un produs pe care n-ai pune mâna dacă l-ai vedea în magazin este cu siguranţă heringul murat. Preparatul are şi smântână, ceapă şi un termen de valabilitate de doar câteva luni. Este o gustare delicioasă din punctul unora de vedere. De altfel, reprezintă şi o sursă excelentă de acizi grași.

Preparatul favorit al preşedintelui Nixon

Președintele american Nixon a fost un om inteligent care a făcut ceva incredibil de neaşteptat care a părut unora stupid. Îi plăcea să mănânce ceva ciudat, dar delicios: macaroane cu ketchup și brânză de vaci. La prima vedere, nu pare ceva comestibil, dar este sățios și poate fi o idee în zilele în care copiii nu vor nici în ruptul capului să mănânce ceva.

Vezi şi: Caracatiţă vie şi brânză cu larve: cele mai ciudate mâncăruri din lume

Lăcuste prăjite

Dacă mănânci uneori creveți, crabi sau homari, crezi că ai gusta vreodată lăcuste prăjite? Pot fi ciudate pentru europeni, dar este o gustare preferată de copiii din regiunea mexicană Oaxaca și câștigă popularitate la nivel global. Este un preparat mexican, servit de obicei cu chili și lime care reprezintă o sursă excelentă de proteine. În plus, agricultura comercială a lăcustelor comestibile nu are impact asupra mediului, așa cum o face industria cărnii.