Nu mai dormi cu telefonul mobil lângă tine! Un tânăr de 22 de ani a murit electrocutat în somn

Nu mai dormi cu telefonul mobil lângă tine! Un tânăr de 22 de ani a murit electrocutat în somn jpeg

Nu mai dormi cu telefonul mobil lângă tine! Aparent banal, acest obicei poate fi extrem de periculos.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani şi-a găsit sfârşitul într-un mod crunt, după ce s-a electrocutat în timp ce-şi încărca telefonul mobil în pat.

Era singur acasă şi aştepta să fie vizitat de un prieten. La un moment dat, însă, el s-a întins în pat şi şi-a pus la încărcat telefonul, având firul întins în pat. 

A fost găsit lipsit de viaţă în pat, având telefonul alături, care era conectat la priză. Nimeni n-a mai putut face nimic pentru el, iar autopsia a arătat că acesta a murit cu cinci ore înainte de a fi găsit.

Incidentul a avut loc în Thailanda şi este al doilea caz în ultimele luni. Kritsada Supol, un alt tânăr, a fost găsit mort de menajera lui, după ce s-a electrocutat cu firul încărcătorului de la telefonul mobil, în luna februarie a acestui an.

Fără telefon mobil în dormitor

Un tânăr din doi se simte obosit în timpul săptămânii. Aceasta este concluzia studiului realizat de cercetători de la Înalta Şcoală pentru Ştiinţe Aplicate din Zurich. Specialiţtii pun acestă situaţie pe seama petrecerillor şi jocurile de calculator dar surprinzător si pe cea a telefonul mobil care poate fi dăunător pentru calitatea somnului.

Rezultatele arată că majoritatea persoanelor intervievate, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, dorm destul, adică opt ore pe noapte, şi că durata somnului scade odată cu vârsta. Totuşi, jumătate din tineri nu se simt suficient de odihniţi în timpul săptămânii, indiferent de vârstă. Factorii identificaţi drept dăunători somnului sunt petrecerile, jocurile video, trimiterea de fotografii sau de filme pe smartphone sau folosirea telefonului mobil ca ceas deşteptător.

Cercetătorii de la ZHAW recomandă înlăturarea telefonului mobil din dormitor şi reducerea timpului petrecut cu jocuri video. Cu o oră înainte de culcare, este bine să se stea departe de orice ecran. Pentru a beneficia de un somn liniştit, se recomandă stingerea aparatelor mobile sau punerea lor în modul "avion". Cercetătorii îi mai sfătuiesc pe tineri să se trezească cu un ceas deşteptător în locul telefonului mobil.



Recente

Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg