Nu ţine niciodată aceste alimente în folie de plastic

Ai observat vreodată că alimentele îşi schimbă gustul după ce au fost depozitate într-o pungă de plastic? Anumite alimente au o reacţie negativă atunci când intră în contact cu folia de plastic şi de aceea nu trebuie puse în ea.
Pungile şi recipientele din plastic sunt o necesitate în bucătărie pentru depozitarea alimentelor gătite şi crude. Datorită utilităţii lor,ele se găsesc în toate bucătăriile din lume,în toate formele şi dimensiunile,mai ales că nu costă la fel de mult ca folia de aluminiu. Este adevărat că sunt foarte eficiente,dar problemaeste că nu poţi ţine totul în plastic. Aşadar,iată care sunt alimentele care nu trebuie să fie depozitate în folie de plastic.
Ouăle crude
Ouăle crude sau maioneza nu ar trebui depozitate în folie de plastic,deoarece bacteriile precum Salmonella sau E.coli se pot dezvolta foarte repede. Aceste microorganisme se răspândesc cu uşurinţă prin ouă crude şi,atunci când intră în contract cu materialul plastic,se pot multiplica.
Citeşte şi:Cauzele afecţiunilor stomacale
Carnea gătită
Motivul pentru care nu ar trebui să pui niciodată carnea gătită în folie de plastic este că tinde să reducă din proprietăţile lor nutritive. Atunci când carnea este gătită,se descompune repede şi apar modificări de gust şi textură.
Salata cu dressing şi legumele proaspete
Mulţi oameni cred că folia de plastic este perfectă pentru a depozita salata gata preparată,chiar şi legumele proaspete. Cu toate acestea,ele nu sunt recomandate pentru un timp îndelungat. În plus,salata cu dressing îşi poate schimba gustul şi pierde din valoarea nutritivă.
Citeşte şi:Este cancerul contagios? Cele mai frecvente mituri despre cancer
Cafea sau ceai
Nici în cănile din plastic pentru ceai sau cafea nu trebuie pusă băutura fierbinte. Cel mai bine este să se răcească înainte. Temperaturile ridicate cauzează schimbăride gust şi creşte riscul de a contamina bacteriile. În schimb,este recomandat să fie folosite recipiente din alte materiale pentru a nu se pierde aroma şi valoarea nutritivă.
Brânza
Brânza se încadrează în categoria produselor lactate. Orice fel de brânză permite eliberarea apei,care se acumulează în punga de plastic,încurajând creşterea bacteriilor şi a mucegaiului. Dacă o laşi mai mult de trei zile,va fi afectată textura şi proprietăţile nutriţionale şi pot cauza probleme digestive după ce este mâncată.