Nu ţine niciodată aceste alimente în folie de plastic

1 73785 original jpg jpeg

Ai observat vreodată că alimentele îşi schimbă gustul după ce au fost depozitate într-o pungă de plastic? Anumite alimente au o reacţie negativă atunci când intră în contact cu folia de plastic şi de aceea nu trebuie puse în ea.

Pungile şi recipientele din plastic sunt o necesitate în bucătărie pentru depozitarea alimentelor gătite şi crude. Datorită utilităţii lor,ele se găsesc în toate bucătăriile din lume,în toate formele şi dimensiunile,mai ales că nu costă la fel de mult ca folia de aluminiu. Este adevărat că sunt foarte eficiente,dar problemaeste că nu poţi ţine totul în plastic. Aşadar,iată care sunt alimentele care nu trebuie să fie depozitate în folie de plastic.

Ouăle crude

Ouăle crude sau maioneza nu ar trebui depozitate în folie de plastic,deoarece bacteriile precum Salmonella sau E.coli se pot dezvolta foarte repede. Aceste microorganisme se răspândesc cu uşurinţă prin ouă crude şi,atunci când intră în contract cu materialul plastic,se pot multiplica.

Citeşte şi:Cauzele afecţiunilor stomacale

Carnea gătită

Motivul pentru care nu ar trebui să pui niciodată carnea gătită în folie de plastic este că tinde să reducă din proprietăţile lor nutritive. Atunci când carnea este gătită,se descompune repede şi apar modificări de gust şi textură.

Salata cu dressing şi legumele proaspete

Mulţi oameni cred că folia de plastic este perfectă pentru a depozita salata gata preparată,chiar şi legumele proaspete. Cu toate acestea,ele nu sunt recomandate pentru un timp îndelungat. În plus,salata cu dressing îşi poate schimba gustul şi pierde din valoarea nutritivă.

Citeşte şi:Este cancerul contagios? Cele mai frecvente mituri despre cancer

Cafea sau ceai

Nici în cănile din plastic pentru ceai sau cafea nu trebuie pusă băutura fierbinte. Cel mai bine este să se răcească înainte. Temperaturile ridicate cauzează schimbăride gust şi creşte riscul de a contamina bacteriile. În schimb,este recomandat să fie folosite recipiente din alte materiale pentru a nu se pierde aroma şi valoarea nutritivă.

Brânza

Brânza se încadrează în categoria produselor lactate. Orice fel de brânză permite eliberarea apei,care se acumulează în punga de plastic,încurajând creşterea bacteriilor şi a mucegaiului. Dacă o laşi mai mult de trei zile,va fi afectată textura şi proprietăţile nutriţionale şi pot cauza probleme digestive după ce este mâncată.

Sursă+credit foto:steptohealth.com



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg