Obiceiuri greșite de curățenie care îți murdăresc și mai mult locuința

Dacă te ocupi mereu de curățenie, dar ai observat că tot nu reușești să îndepărtezi orice murdărie, s-ar putea să faci cel puțin una dintre următoarele greșeli. I se poate întâmpla oricui, așa că descoperă care sunt și evită-le pe cât posibil! 

image

Apa curată, săpunul și detergentul de vase nu rezolvă orice problemă, așa cum am crede. Săpunul și detergentul de vase pot lăsa în urmă un reziduu care atrage murdăria, așa că folosește-le doar pentru suprafețele cu grăsime!

De asemenea, pentru a evita aparița mucegaiului, este necesar să cureți temeinic zonele murdare ale casei, respectiv coșul de gunoi și locul unde se află acesta. Una dintre modalitățile prin care poți face acest lucru este să folosești o jumătate de lămâie cu care să speli coșul. Apoi, clătește cu apă rece și lasă să se usuce bine!

Cum se curăță petele de pe covor 

Citește și: Cum și cât de des ar trebui să ștergi praful 

O greșeală pe care multe persoane o fac este să frece covorul cu o cârpă pentru a îndepărta petele apărute. După ce pata se va usca, vei observa că aceasta s-a extins pe suprafața covorului, așa că este mai bine să tamponezi cu un burete pe care ai aplicat un produs pentru spălarea covoarelor și apoi să ștergi cu o cârpă curată din microfibră. 

De ce nu strălucește plita aragazului

Dacă ai folosit multe soluții din comerț, iar plita aragazului tău tot nu strălucește, folosește o soluție din bicarbonat de sodiu și apă. Amestecă ingredientele, acoperă zona și las-o să acționeze 30 de minute. După aceea, șterge soluția cu o cârpă din microfibră. 

Tu cureți mașina de spălat vase?  

Curățarea mașinii de spălat vase este la fel de importantă precum spălarea vaselor! Nu o ignora, deoarece dacă o vei face, vasele pot căpăta un miros închis. Îndepărtează coșurile și rafturile din interiorul aparatului, stropește interiorul mașinii cu o soluție din apă și oțet, apoi șterge ușa, părțile lateriale și partea inferioară folosind o cârpă curată. Separat, curăță rafturile, iar după ce le pui în mașină, pornește un program de curățare la temperatură înaltă, fără să folosești detergent. 

Citește și: Trucul de curățenie care te ajută să ai vase strălucitoare. Spune adio petelor de apă dură 

Ștergi praful de pe frigider? 

Când ștergi praful în casă, nu uita să îl ștergi și pe cel de pe frigider și de pe mobila suspendată! Dacă nu îl vei șterge, acesta va circula în încăpere și se va depune pe diferite suprafețe. Poți să folosești un aspirator cu o perie și un mâner lung. 

Un alt obicei greșit: folosirea produselor de curățenie în exces

O altă greșeală este folosirea excesivă a produselor pentru curățarea parchetului și pardoselii. Prea mult produs împreună cu apa prea rece vor forma o soluție care va lăsa un reziduu lipicios și va atrage și mai multă murdărie. Ideal este să folosești o cantitate minimă de produs cu apă caldă și curată. 

Sursă foto: Shutterstock