Trucuri simple și eficiente pentru a elimina calcarul din baie

Îndepărtarea depunerilor de calcar din baie ți se va părea o sarcină mult mai ușoară dacă vei ține cont de aceste trucuri de curățenie. Totul fără să apelezi la soluțiile din comerț! 

image

Depunerile de calcar apar din cauza conținutului de săruri de calciu și magneziu din apă. Când aceste săruri se acumulează pe diverse suprafețe, inclusiv pe baterii, dușuri, căzi, vase de toalete, țevi și aparate electrocasnice, ele formează pete galbene sau roz. Pentru a le îndepărta, există numeroase trucuri de curățenie pe care le poți încerca. 

Cum îndepărtezi ușor depunerile de calcar din baie 

Când cureți petele de calcar, ești tentat să folosești un prosop de hârtie, o cârpă din microfibră sau un burete. Din păcate, aceste obiecte nu te ajută să cureți suficient de bine acumulările de calciu și magneziu. Calcarul se îndepărtează cel mai bine cu periuța de dinți, care este suficient de abrazivă pentru a curăța obiectele din baie. Perii ajută la curățarea tuturor spațiilor mici în care s-au acumulat mineralele din apa dură. 

Soluții cu ajutorul cărora îndepărtezi depunerile de calcar 

Oțetul poate fi folosit ca produs de curățare. Este acid, adică ajută la descopunerea petelor și îți ușurează munca. La fel și aciditatea lămâii face o treabă grozavă! Aplică oțet sau suc de lămâie pe depunerile de calcar și lasă petele să se înmoaie. Ulterior, curăță cu periuța de dinți depunerile. În cazul robinetului, îl poți curăța cu o jumătate de lămâie tăiată. 

Dacă ai la îndemână bicarbonat de sodiu, este și mai bine! Asta pentru că oțetul împreună cu bicarbonatul de sodiu curăță eficient de depunerile, mai exact oțetul desface mineralele dure, iar bicarbonatul de sodiu îndepărtează murdăria și reziduurile de săpun. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două părți de bicarbonat de sodiu cu o parte oțet și cu o parte apă până când se formează o pastă groasă. Aplică pasta, așteaptă să se usuce, apoi îndepărtează. 

Citește și: Cum îndepărtezi petele dificile de pe mobilierul din lemn 

Dacă petele încăpățânate nu dispar, folosește o piatră ponce. Aceasta este făcută dintr-un material abraziv, fiind excelentă pentru curățarea suprafețelor din porțelan sau ceramică. Pentru ca piatra să nu deterioreze obiectele, este important să o folosești corect. Trebuie doar să o înmoi în apă călduță, astfel încât roca să absoarbă mult lichid. Apoi, testează pe o zonă mică a obiectului. Dacă este nevoie, adaugă puțin oțet și bicarbonat de sodiu. 

Sursă foto: Shutterstock