Trucuri simple și eficiente pentru a elimina calcarul din baie

Îndepărtarea depunerilor de calcar din baie ți se va părea o sarcină mult mai ușoară dacă vei ține cont de aceste trucuri de curățenie. Totul fără să apelezi la soluțiile din comerț! 

image

Depunerile de calcar apar din cauza conținutului de săruri de calciu și magneziu din apă. Când aceste săruri se acumulează pe diverse suprafețe, inclusiv pe baterii, dușuri, căzi, vase de toalete, țevi și aparate electrocasnice, ele formează pete galbene sau roz. Pentru a le îndepărta, există numeroase trucuri de curățenie pe care le poți încerca. 

Cum îndepărtezi ușor depunerile de calcar din baie 

Când cureți petele de calcar, ești tentat să folosești un prosop de hârtie, o cârpă din microfibră sau un burete. Din păcate, aceste obiecte nu te ajută să cureți suficient de bine acumulările de calciu și magneziu. Calcarul se îndepărtează cel mai bine cu periuța de dinți, care este suficient de abrazivă pentru a curăța obiectele din baie. Perii ajută la curățarea tuturor spațiilor mici în care s-au acumulat mineralele din apa dură. 

Soluții cu ajutorul cărora îndepărtezi depunerile de calcar 

Oțetul poate fi folosit ca produs de curățare. Este acid, adică ajută la descopunerea petelor și îți ușurează munca. La fel și aciditatea lămâii face o treabă grozavă! Aplică oțet sau suc de lămâie pe depunerile de calcar și lasă petele să se înmoaie. Ulterior, curăță cu periuța de dinți depunerile. În cazul robinetului, îl poți curăța cu o jumătate de lămâie tăiată. 

Dacă ai la îndemână bicarbonat de sodiu, este și mai bine! Asta pentru că oțetul împreună cu bicarbonatul de sodiu curăță eficient de depunerile, mai exact oțetul desface mineralele dure, iar bicarbonatul de sodiu îndepărtează murdăria și reziduurile de săpun. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două părți de bicarbonat de sodiu cu o parte oțet și cu o parte apă până când se formează o pastă groasă. Aplică pasta, așteaptă să se usuce, apoi îndepărtează. 

Citește și: Cum îndepărtezi petele dificile de pe mobilierul din lemn 

Dacă petele încăpățânate nu dispar, folosește o piatră ponce. Aceasta este făcută dintr-un material abraziv, fiind excelentă pentru curățarea suprafețelor din porțelan sau ceramică. Pentru ca piatra să nu deterioreze obiectele, este important să o folosești corect. Trebuie doar să o înmoi în apă călduță, astfel încât roca să absoarbă mult lichid. Apoi, testează pe o zonă mică a obiectului. Dacă este nevoie, adaugă puțin oțet și bicarbonat de sodiu. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg