Păr de animale în casă. 4 sfaturi ca să îl elimini cu uşurinţă

păr de animale în casă jpeg

Adori blăniţa lui pufoasă şi catifelată, dar ce te faci cu ghemotoacele de păr pe care animăluţul tău le lasă peste tot? Iată câteva soluţii salvatoare, numai bune de pus în practică, dacă ai păr de animale în casă.

Toaleta zilnică şi periajul animăluţului tău de companie au mari avantaje:ajută la păstrarea unei stări bune de sănătate atât a companionului,cât şi a membrilor familiei,şi îţi menţin casa curată. Nu mai punem la socoteală faptul că absenţa paraziţilor este o cerinţă obligatorie pentru un animal de companie,mai ales atunci când împarte casa cu familia ta.

1. Păr de animale în casă - Aşa alegi peria potrivită!

Eşti la magazinul pentru animale şi vrei să cumperi un accesoriu pentru pieptănat. Ce alegi? În primul rând,trebuie să ai în vedere lungimea părului. Periile cu dinţi şi cu capetele rotunjite se potrivesc oricărui tip de păr. Periile dese,asemănătoare celor de haine,sunt bune pentru părul scurt. Pieptănul metalic este indicat raselor cu păr lung,iar pieptănarea se face după periaj. Pentru îndepărtarea părului deteriorat sau foarte încâlcit,foloseşte o foarfecă specială,cu vârfurile boante.

2. Şi hrana contează!

Mâncarea pe care i-o oferi zilnic trebuie să fie cât mai echilibrată din punct de vedere nutriţional. Nu trebuie să faci rabat de la calitate! În caz contrar,blăniţa patrupedului tău va fi ternă şi se va rări. Aşa că,gândeşte-te mai bine înainte să faci economii atunci când mergi să-i cumperi mâncare companionului tău. În comerţ,găseşti deja mai multe produse cu formule spe­cial create nevoilor lui (care conţin vitamine,minerale,antioxidanţi,grăsimi…).

simeon stalpnicul png

3. Şampon împotriva căderii părului dacă ai păr de animale în casă

Oricâte mituri ai auzit despre faptul că pisicile nu trebuie spălate,ei bine,ele trebuie să facă periodic baie. Medicii veterinari nu indică îmbăierea puilor de pisică mai mici de şase luni (pot răci uşor). Pisicile de rasă cu păr lung trebuie să fie spălate o dată la două luni. Optează pentru şampoane cu uleiuri naturale,aloe vera,cu acizi Omega 3 şi 6,vitamina A şi vitamina E. Dau rezultate foarte bune!

4. Năpârleşte excesiv?

Dacă ai mult prea mult păr de animale în casă e timpul pentru o vizită la medic.

Dacă pisicuţa,sau câinele tău,a pierdut mult păr în ultimul timp,atunci este cazul să mergi cu ea la veterinar. Acesta va recolta câteva probe (mostre de păr sau de piele) pentru analiză. În unele cazuri,e nevoie şi de analize de sânge. În funcţie de acestea,doctorul stabileşte dacă este sau nu vorba despre o alergie la mâncare,alopecie,infestare cu paraziţi sau hipertiroidie.