Pisică răcită? Câine răcit? Iată cum îţi tratezi animăluţul iubit

pisică răcită jpeg

Ai o pisică răcită sau un câine răcit? Dacă animăluţele de casă ar putea vorbi, ar fi mai simplu să aflăm când se simt rău. Aşa însă, trebuie să ne ghidăm după câteva semne. Iată-le pe cele mai frecvente.

A mâncat prea mult,îi este lene sau a luat vreun virus? Greu de răspuns la aceste întrebări. Schimbările din comportamentul animalelor pot fi semnul unei răceli sau al unei alte boli.

Pisică răcită? Câine răcit? O răceală nu este ceva grav

În general,simptomele de răceală sunt similare celor întâlnite la om:animăluţul strănută,este letargic,îi curg ochii şi nasul.

La animalele de casă,răcelile nu sunt periculoase şi trec relativ uşor. Bine de ştiut este că răceala nu se ia de la căţel sau de la pisică la om,pentru că virusurile nu sunt aceleaşi. Boala se declanşează odată cu răcirea timpului,în cazul în care animăluţul are o imunitate scăzută.

Virusurile,transportate de vânt,ajung uşor de la un animal la altul. De aceea,animalele în vârstă - şi mai ales o pisică răcită - sunt mai sensibile şi trebuie supravegheate mai atent în sezonul rece.

Pneumoniile sunt periculoase

În cazul unei infecţii cu bacterii,câinele sau pisica poate face bronşită sau pneumonie. O simplă răceală a căţelului poate trece fără medicamente,la fel ca în cazul omului.

Tot ce trebuie să facă este să se odihnească la căldură. Dacă observi că starea lui se înrăutăţeşte,du-l la un veterinar,poate are nevoie de un tratament. În cazul infecţiilor bacteriene,va avea nevoie cel mai probabil de antibiotice.

Pisică răcită. Pisicuţele sunt mai sensibile

Dacă ai o pisică răcită e important să ştii că, spre deosebire de căţei,pisicile sunt mai sensibile la răceli. Pentru a preveni complicaţiile,ar fi bine să le vaccinezi în sezonul rece.

Astfel,eviţi infecţiile periculoase sau formele grave de gripă.

Citiţi şi: Cei mai simpatici câini de casă