Poveşti cu ceai

1 72840 original jpg jpeg

Învăluită în legende care mai de care mai interesante, băutura cu virtuţi terapeutice a jucat un rol important în cultura Asiei - în special în cea financiară, când frunzele de ceai erau folosite ca monedă de schimb.

Potrivit unei legende,acum 3.000 de ani,împăratul chinez Shennong (dinastia Han) se pregătea să bea o ceaşcă cu apă fierbinte. Din întâmplare,câteva frunze din arbustul sub care se relaxa au picat în lichidul aburind. Aşa s-a născut obiceiul de a savura infuzia de frunze de ceai...

Deşi există numeroase tipuri de ceai (alb,verde,negru,oolong,pu-erh şamd),toate provin de la o singură plantă,Camellia Sinensis. Produsele au arome diferite,în funcţie de modul de prelucrare,tipul de sol în care sunt cultivate şi climatul în care se dezvoltă.

Planta a fost adusă în Europa de misionarii portughezi,în secolul al XVI-lea,care au trecut la producţia pe scară mare a ceaiului negru,adăugându-i fel şi fel de flori şi esenţe. Obiceiul de a bea ceai a ajuns şi la curtea regală a Angliei,prin intermediul infantei portugheze Ecaterina de Braganza,devenită soţia regelui Carol al II-lea al Angliei,Scoţiei şi Irlandei.

Abia în secolul al XIX-lea a apărut conceptul ceaiului de la ora 5 – faimosul „afternoon tea“. Obiceiul a fost introdus de Anna,a şaptea ducesă de Bedford,care s-a gândit să îşi potolească foamea de după-amiază cu cea şi biscuiţi cu unt. Treptat,obiceiul a devenit un prilej monden,de socializare.

Ceremonia Gong Fu Cha (sau Kung Fu Cha) este o metodă chinezească de preparare a ceaiului. Este o cale convivială de a obţine un lichid de calitate,parfumat,servit în porţelanul cel mai fin. Se deosebeşte de ceremonia ceaiului japoneză,Chanoyu-o artă tradiţională inspirată de budismul zen,în cadrul căreia ceaiul verde pudră (matcha) e preparat de un specialist şi e servit unui mic grup de invitaţi,într-un cadru relaxant.

Pliculeţele de ceai au fost folosite pentru prima oară tot în China,în timpul Dinastiei Tang. La începutul secolului XX,americanul Thomas Sullivan a popularizat pătrăţelele cu arome.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg