PRACTIC: 5 ponturi pentru o bucătărie curată

1 46167 original jpg jpeg

Bătălia cu virusurile, bacteriile, microbii se dă şi în bucătărie. Germenii patogeni sunt peste tot şi numai curăţenia îi ţine departe.

Vara,germenii nu sunt atât de periculoşi cum sunt în sezonul rece,pentru că lumina intensă a soarelui îi slăbeşte şi chiar îi distruge.În plus,vara,bucătăria,este mai bine aerisită. Cu toate acestea,potapărea boli specifice,care se transmit prin bacterii,microbi şiviruşi. Câteva măsuri simple te ajută să le înlături.

1. Fereşte-te de insecte!

Dotează-ţi ferestrele cu site împotriva muştelor. E de prisos să maivorbim despre bolile pe care le pot transmite,după ce au „aterizat” pealimente. În plus,ia măsuri împotriva gândacilor de bucătărie,careajung mai uşor să se cuibărească în bucătărie, în sezonul cald.

2. Păstrează igiena!

Începând cu mâinile şi terminând cu toate ustensilele de bucătărie,totul trebuie să fie curat. De cele mai multe ori,nu ai nevoie decâtde o simplă spălare cu apă şi detergent special de vase.

Atenţie însă! Buretele de vase şi lavetele sunt adevărate depozite debacterii. Specialiştii spun că sunt cele mai murdare obiecte dinbucătătrie! Se pot dezinfecta însă,punându-le un minut în cuptorul cumicrounde.

3. Atenţie la carne şi legume!

Manevrarea cărnii trebuie urmată de spălarea riguroasă,cu apă caldăşi detergent, a tuturor vaselor şi ustensilelor şi a suprafeţelor pecare ai lucrat. O soluţie antibacteriană te scuteşte de infecţii cu Salmonella şi E coli. La fel procedezi şi cu legumele: spală-le înainte şi după ce le-ai curăţat!

4. Curăţă frigiderul!

Mânerul şi uşa frigiderului sunt şi ele printre cele mai murdare suprafeţe ale bucătăriei. Curăţă-le periodic cu apă şi detergent, apoi clăteşte cu o soluţie dezinfectantă (cloramină, Domestos, spirt medicinal). Curăţă interiorul frigiderului, la două luni, cu apă şi oţet.

5. Schimbă prosoapele!

Prosoapele de bucătărie se încarcă şi ele cu germeni patogeni. Aşacă spală-le săptămânal şi dă-le destinaţii speciale: pentru tacâmuri şi vase, pentru pahare, pentru mâini. Mult mai igienic este să foloseşti prosoapele de hârtie, cel puţin pentru mâini.



Recente

Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg