PRACTIC Cum alegi bradul de Crăciun

1 46865 original jpg jpeg

Colindătorii care îţi cântă pe la uşă, mirosul dulce de scorţişoară şi bradul care-ţi înfrumuseţează casa sunt elementele unui Crăciun de poveste. Aşa că-i bine să-ţi cauţi din timp pomul care va „adăposti” cadourile lui Moş Crăciun.

Pe aceeaşi temă:

5 idei pentru o locuinţă veselă

Trucuri pentru o casă parfumată

Nu-l cumpăra prea devreme

Chiar dacă ai impresia că ai găsit bradul perfect,nu-l cumpăra cu o lună înainte de Sărbătorile de Iarnă decât dacă este în ghiveci. Brazii tăiaţi,chiar şi ţinuţi la rece,pe balcon sau în beci,nu rezistă impecabil până în seara de Ajun,când trebuie împodobiţi. Pentru a-l ţine cât mai mult proaspăt,înfige-i coada într-un cartof mărişor,pe care îl poţi masca cu poleială sau cu suportul de brad.

Cântăreşte-ţi atent opţiunile

Fă-ţi un plan cu ce tip de brăduţ îţi doreşti,raportându-te la spaţiul,bugetul sau la ornamentele pe care le ai la dispoziţie. Poţi opta pentru un brăduţ tăiat,unul în ghiveci sau unul artificial. Un brad artificial,fie el din plastic,catifea sau din dantelă,nu are o perioadă în care trebuie achiziţionat. Dacă îl ai din anii trecuţi,verifică din timp dacă mai este în stare bună. Cu câteva zile înainte de a-l decora,montează-l,pentru a i se îndrepta acele şi ca să dispară mirosul de plastic.

Alege bradul în defavoarea molidului

Dacă te-ai hotărât să ai de Crăciun un pom natural,atunci este bine să alegi un brad şi nu un molid,al cărui frunziş nu persistă pe ramuri. Frunzele bradului sunt dispuse pe ramuri în acelaşi plan,pe două rânduri. Pe faţa superioară sunt verzi,iar pe cea inferioară prezintă două dungi albicioase. De asemenea,vârful frunzelor de brad este crestat. În schimb,frunzele molidului sunt dispuse spiralat pe ramuri şi au vârful ascuţit.

De ce trebuie să ţii cont

Când alegi bradul,trebuie să fii atentă la câteva amănunte. Un brad „proaspăt” îl recunoşti după faptul că are acele flexibile şi de culoare verde-închis. Poţi verifica în două moduri cât de vechi este pomul. Îl scuturi uşor şi,dacă acele cad în număr mare,înseamnă că bradul a fost tăiat de mai mult timp şi nu se va păstra. Sau poţi plimba uşor mâna de-a lungul unei crengi din apropierea vârfului,pentru a vedea dacă acele sunt elastice şi se rup.

Bine de ştiut!

Înainte de a pune brăduţul în vas,taie trei centimetri din partea de jos a trunchiului,pentru a îndepărta partea uscată şi ca pomul să absoarbă cantitatea de apă de care are nevoie. Este indicat ca tăietura să fie oblică.

Nu aşeza bradul chiar lângă geam. Preferabil este să-i găseşti un loc într-un colţ al camerei,departe de televizor,unde să fie ferit de sursele de căldură.Recente

Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg