Rechinul-ciocan, prădătorul din adâncuri

Îl poţi recunoaşte cu uşurinţă pentru că are ochii laterali aşezaţi la capătul unor prelungiri ale capului. Această adaptare îl ajută să vadă panoramic vietăţile acvatice, adică nu doar în faţă şi în lateral, ci şi în spate şi în sus.
Prădător rapid,rechinul-ciocan atacă şi omul,fiind doar cu puţin mai periculos decât temuţii rechini din speciile alb şi tigru.
În jur de zece specii de rechin-ciocan sunt răspândite înapele temperate din întreaga lume.
Sunt vieţuitoare care ajung să măsoare chiar şi şase metri în lungime şi să cântărească nu mai puţin de 400 de kilograme.
Pe lângă vederea excepţională panoramică,rechinul-ciocan este dotat,ca orice prădător,cu senzori electroreceptori,care îl ajută să detecteze foarte repede un semnal electric.
Corpul său este extrem de flexibil şi se poate îndoi uşor,când are un obstacol de depăşit.
Poate să facă şi 40 de pui o dată
Femelele se reproduc vivipar,adică fac pui vii. La o singură naştere,acestea pot să facă între douăzeci şi patruzeci de pui,de care se despart imediat.
Info
Uneori,acest rechin se poate lăuda cu un bronz de invidiat? Este unul dintre puţinele animale care se bronzează,pentru că înoată foarte mult timp la suprafaţa apei şi se expune razelor soarelui.