Remedii împotriva mucegaiului pe pereţi. Îndepărtează-l cu sare!

Igrasia, mucegaiul şi murdăria nu au ce căuta pe pereţii din casa noastră, dar ele par. Pentru a le curăţa, este nevoie de soluţii care conţin substanţe chimice. Poate nu ştiai, însă există remedii împotriva mucegaiului pe pereţi - unele naturale, care sunt mai puţin agresive.
Iată care sunt cele mai bune remedii împotriva mucegaiului pe pereţi:
Remedii împotriva mucegaiului pe pereţi - Sarea
Sarea este cel mai bun aliat împotriva mucegaiului deoarece îl absorbe şi creează o protecţie împotriva dezvoltării microorganismelor. În plus, sarea a fost folosită de-a lungul anilor pentru curăţarea suprafeţelor din casă, acţionând ca un dezinfectant.
Mod de folosire:
Pune două linguri de sare într-un vas, apoi aşază-l în colţul afectat de mucegai. Vei observa cum sarea se înnegreşte după o perioadă - acesta este indiciul că mudăria a fost absorbită de către sare.
Remedii împotriva mucegaiului pe pereţi - Oţetul de cidru de mere (alb)
Cunoscut ca unul dintre cei mai eficienţi agenţi de curăţare, oţetul de cidru de mere alb este perfect pentru eliminarea mucegaiului, igrasiei şi mirosului neplăcut. Proprietăţile antifungice şi antibacteriene acţionează asupra microorganismelor care cauzează murdăria, lăsând suprafaţa curată şi ”sănătoasă”.
Mod de folosire:
Pune 250 de ml de oţet de cidru de mere alb în aceeaşi cantitate de apă. Pune soluţia obţinută într-o sticlă de plastic cu pulverizator. Pulverizează pe peretele afectat de igrasie sau mucegai, apoi las-o să acţioneze 20 de minute. După care, şterge zona cu o cârpă curată.
Remedii împotriva mucegaiului pe pereţi - Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antibacteriene, care îl fac un produs excelent pentru curăţarea mai multor suprafeţe din casă. În plus, are proprietăţi de albire şi combate mirosul neplăcut din frigider, de exemplu.
Mod de folosire:
Adaugă în 250 de ml de apă 2 linguri de bicarbonat de sodiu şi 2 linguri de suc de lămâie. Pune soluţia obţinută într-o sticlă cu pulverizator, după care pulverizează pe zona afectată. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi şterge cu o cârpă.
Pentru cele mai bune rezultate, deschide fereastra şi uşa în fiecare zi. Astfel menţii un nivel de umiditate în casă. Credit foto: www.steptohealth.com