Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii!

1 66447 original jpg jpeg

Visezi la o terasă în stil mediteraneean, cu flori multicolore şi aer parfumat? Nimic mai simplu! Transformă-ţi balconul într-un loc de vis cu ajutorul ghivecelor şi al jardinierelor cu trandafiri pitici!

După o zi încărcată,îţi doreşti cu siguranţă un loc numai al tău,unde să te relaxezi din plin. Atât cât spaţiul îţi permite,reamenajează terasa cu mulţi trandafiri. Pare o idee strălucită,nu-i aşa? Ei bine,poziţionarea obiectelor de mobilier o poţi face şi singură,dar ponturi despre cum să cultivi trandafirii pitici găseşti în cele ce urmează.

Cultivă-I cu atenţie!

De ce să-i ţii în glastră,când te poţi bucura de ei mai mult timp în ghivece? Chiar dacă îi vezi frecvent în frumoasele grădini,trandafirii se dezvoltă fără probleme şi pe balcon. Tot ce trebuie să faci este să alegi acele soiuri care nu cresc mai înalte de 50 de centimetri. După ce i-ai cumpărat,ai grijă ca rădăcinile lor să fie bine poziţionate în ghivece. Altfel,rişti ca ele să se usuce şi trandafirul să piară în câteva zile.

Unde îi aşezi?

Pentru a avea cei mai frumoşi trandafiri,oferă-le multă lumină toată ziua. Altfel,tulpinile se alungesc,apar spaţii între frunze şi nici nu vor înflori. Dacă vrei să obţii multe flori micuţe şi parfumate,asigură-i plantei lumină atunci când soarele nu ajunge la ea. Tuburile fluorescente pot fi o soluţie.

simeon stalpnicul png

Cum trebuie să fie ghiveciul?

Pentru a reţine umezeala şi substanţele minerale benefice trandafirului,alege ghivece din lut. Ele trebuie să fie destul de încăpătoare. În acest fel,planta va avea cum să-şi dezvolte rădăcinile şi implicit tija,frunzele şi îmbietoarele flori. E bine să adaugi fertilizant de orice fel,lichid,praf sau beţişoare,o dată pe lună. Aceste substanţe ajută trandafirii să înflorească mai mult şi să‑şi menţină culorile vibrante.

Aşa e bine să-i uzi!

Înainte de toate,foloseşte un pulverizator şi udă planta plecând de la vârf spre bază. Udarea cu stropitoarea e indicat să se facă după ora 22.00,în fiecare zi,în sezonul estival. Motivul? Picăturile de apă încălzite de razele soarelui pot arde planta. De asemenea,evită stagnarea apei în tăviţa de sub ghiveci deoarece poate macera rădăcinile trandafirului.

Soluţie pentru dăunători

Frumuseţea trandafirilor tăi e ameninţată de dăunători? Poţi folosi o soluţie eficientă preparată în casă. Dacă puricii au apucat să se răspândească pe toată suprafaţa trandafirului,atunci este indicat să o speli mai întâi sub jetul de apă. Pământul trebuie udat (fără să atingi frunzele) cu o soluţie preparată din tutunul a două-trei ţigări. Aceasta se ţine la macerat trei-patru zile,în 250 ml de apă,după care se strecoară. Tratamentul se repetă câteva săptămâni la rând,deoarece puricii de plante sunt destul de rezistenţi.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg