Schimbarea locuinţei: 7 paşi simpli ca să te muţi mai repede

1 72695 original jpg jpeg

Schimbarea locuinţei este o mare bătaie de cap pentru cei mai mulţi dintre noi. Adună lucrurile, pune-le cu grijă în cutii, cară-le... apoi ajungi în noul cămin şi atunci îţi dai seama că nu mai găseşti nimic.

Pasul 1:Planificarea

Înainte să te pleci din vechea locuinţă,în funcţie de situaţie (dacă eşti proprietar sau chiriaş),trebuie să ai grijă să reziliezi contractele făcute pe numele tău sau să le muţi la noua adresă. Trebuie să ştii din start dacă apelezi la o firmă de transport mobilă sau la ajutorul unor prieteni,dacă faci singură curat după sau dacă angajezi pe cineva să o facă în locul tău. Şi,nu în ultimul rând,fă rost de multe cutii (în ele depozitezi cel mai uşor).

Pasul 2:Împachetarea

Probabil cea mai grea operaţiune,după despachetat,este împachetarea. Ca să nu îţi fie greu după,organizează lucrurile pe categorii,nu aşa cum îţi vin la mână. Şi,cel mai important,aruncă sau donează toate obiectele care îţi sunt de prisos,pe care nu le-ai mai folosit de ani de zile,dar pe care le păstrezi pentru situaţii de urgenţă (ce nu apar niciodată). Vei avea timp să strângi chestii inutile după ce te pensionezi.

Pasul 3:Lucrurile personale

Ca să nu intri în depresie,cel mai bine este să pregăteşti un bagaj special,cu lucrurile personale ale fiecărui membru al familiei,ca atunci când mergi în concediu. În acest fel veţi avea la îndemână tot ce vă este indispensabil în zilele care urmează până la despachetarea completă a lucrurilor.

Pasul 4:Notarea cutiilor

Ca să fii sigură că ajungi uşor la fiecare lucru,notează cutiile,iar pe cele mai importante lipeşte bandă adezivă colorată,ca să le identifici uşor.

Pasul 5:Concediu

Nu sări în sus de bucurie. Nu e vorba de o vacanţă în Bahamas,ci de câteva zile de concediupe care este necesar să le iei,dacă nu vrei să te urci pe pereţi de nervi. Sigur,crezi că după ce ai împachetat,nimic rău nu se mai poate întâmpla,dar,adevărul este că greul abia de acum începe. Aşa că este posibil ca pendularea între serviciu-casă să nu fie cea mai fericită alegere.

Pasul 6:Păstrează-ţi calmul

Nu te grăbi şi nu te epuizadin prima zi,căci asta te va face să fii mai anxioasă decât este cazul,iar starea ta va fi transmisă şi celor din jur. Mutarea trebuie să fie o activitate plăcută,fiindcă,dacă ai şi copii,ce le transmiţi tu acum va fi moştenirea lor emoţională de peste ani.

Pasul 7:Petrecerea de casă nouă

Ei bine,după ce totul este aranjat,probabil vrei ca toţi cei dragi să vadă cum ai aranjat în noua casă. Nu te grăbi,însă. Se poate să fii destul de obosită,aşa că acest pas nu este întotdeauna cel mai bun. Ia-ţi tot timpul necesar,înainte de a-ţi umple casa de prieteni. Cei dragi ţie vor înţelege perfect că ai nevoie de odihnă. Nu eşti prima care s-a mutat.