Secrete din industria alimentară pe care nu ţi le spune nimeni

1 83302 original jpg jpeg

Rafturile magazinelor sunt pline şi, de cele mai multe ori, cumpărăm alimentele care arată cel mai bine sau sunt frumos ambalate. Multe dintre alimentele pe care le vedem nu sunt chiar cele mai proaspete şi mai sănătoase. Tu ştiai aceste lucruri?

Mere acoperite cu ceară

Marile lanţuri de magazine achiziţionează mere acoperite cu ceară, pentru că pot fi păstrate o lungpă perioadă de timp. De aceea sunt strălucitoare şi arată atât de bine. Spală-le cu apă călduţă înainte de a le consuma pentru a elimina ceara.

Mierea, naturală sau nu?

Cum îţi dai seama dacă mierea pe care ai cumpărat-o este naturală? Adaugă o lingurinţă în puţină apă caldă. Dacă se dizolvă, înseamnă că este diluată cu sirop, adică este contrafăcută. Dacă este naturală vei observa că mierea prinde forma de fagure.

Un alt mod de a-ţi da seama dacă este naturală este să pui o picătură pe degete. Dacă este absorbită rapid în piele, atunci poţi fi sigur că este naturală.  

image

Unt sau margarina?

Adaugă o bucăţică de unt în apă fiebinte. Cel de calitate este făcut din lapte sau smânână, în timp ce margarina este realizată din ulei de palmier. Aceasta din urmă nu se va dizolva niciodată în apă.  

Nu mai este un secret pentru nimeni că gelatina este făcută din oase, piele şi ligamentele animalelor. Dacă vrei să renunţi la ea, poţi folosi agar-agar, gelatina de origine vegetală, obţinută din algele roşii.

image

Cum alegi cafeaua boabe

Alege o cafea la un preţ mediu. Cea ieftină nu este bună, cea scumpă are acelaşi gust. Cafeaua de calitate nu va fi niciodată depozitată în recipiente de plastic, ci doar în cele de metal şi sticlă.  

Ciocolata cu puţin ingrediente 

Fii atent la ingrediente. Cu cât mai scurtă este lista, cu atât e mai bună. Cicolata de calitate are un conţinut ridicat de cacao şi foarte puţine derivate. Totodată, este de preferat să alegi una care conţine ulei de cocos, nu ulei vegetal. 

Îngheţata cu fructe

Acelaşi sfat se aplică şi în cazul îngheţatei. Citeşte ingredientele! Cele cu arome de fructe de pădure sunt rareori anturale, astfel că mai sigur este să le alegi doar pe acelea care conţin fructe confiate sau nuci.

Sursă: brighside.me



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg