Secrete din industria alimentară pe care nu ţi le spune nimeni

1 83302 original jpg jpeg

Rafturile magazinelor sunt pline şi, de cele mai multe ori, cumpărăm alimentele care arată cel mai bine sau sunt frumos ambalate. Multe dintre alimentele pe care le vedem nu sunt chiar cele mai proaspete şi mai sănătoase. Tu ştiai aceste lucruri?

Mere acoperite cu ceară

Marile lanţuri de magazine achiziţionează mere acoperite cu ceară, pentru că pot fi păstrate o lungpă perioadă de timp. De aceea sunt strălucitoare şi arată atât de bine. Spală-le cu apă călduţă înainte de a le consuma pentru a elimina ceara.

Mierea, naturală sau nu?

Cum îţi dai seama dacă mierea pe care ai cumpărat-o este naturală? Adaugă o lingurinţă în puţină apă caldă. Dacă se dizolvă, înseamnă că este diluată cu sirop, adică este contrafăcută. Dacă este naturală vei observa că mierea prinde forma de fagure.

Un alt mod de a-ţi da seama dacă este naturală este să pui o picătură pe degete. Dacă este absorbită rapid în piele, atunci poţi fi sigur că este naturală.  

image

Unt sau margarina?

Adaugă o bucăţică de unt în apă fiebinte. Cel de calitate este făcut din lapte sau smânână, în timp ce margarina este realizată din ulei de palmier. Aceasta din urmă nu se va dizolva niciodată în apă.  

Nu mai este un secret pentru nimeni că gelatina este făcută din oase, piele şi ligamentele animalelor. Dacă vrei să renunţi la ea, poţi folosi agar-agar, gelatina de origine vegetală, obţinută din algele roşii.

image

Cum alegi cafeaua boabe

Alege o cafea la un preţ mediu. Cea ieftină nu este bună, cea scumpă are acelaşi gust. Cafeaua de calitate nu va fi niciodată depozitată în recipiente de plastic, ci doar în cele de metal şi sticlă.  

Ciocolata cu puţin ingrediente 

Fii atent la ingrediente. Cu cât mai scurtă este lista, cu atât e mai bună. Cicolata de calitate are un conţinut ridicat de cacao şi foarte puţine derivate. Totodată, este de preferat să alegi una care conţine ulei de cocos, nu ulei vegetal. 

Îngheţata cu fructe

Acelaşi sfat se aplică şi în cazul îngheţatei. Citeşte ingredientele! Cele cu arome de fructe de pădure sunt rareori anturale, astfel că mai sigur este să le alegi doar pe acelea care conţin fructe confiate sau nuci.

Sursă: brighside.me



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg