Secretul cafelei perfecte

1 49055 original jpg jpeg

„ Hai, vorbim la o ­cafea“ este o invitaţie pe ­care prietenele şi-o fac deseori. Ce poate fi mai plăcut decât să stai la taifas sorbind licoarea aromată? Dar ştii cum s-o prepari?

În epoca electrocasnicelor,în care filtrul,espressorul sau automatul de cafea sunt în aproape orice bucătărie,am cam uitat de ibric. Bunicile noastre aveau un adevărat ritual de preparare a  savuroaselor cafele. Îţi împărtăşim câteva dintre secretele lor pentru a obţine cafeaua perfectă!Apa influenţează gustul

Nici apa nu mai este cum a fost! Acum,apa de la robinet conţine clor,care dă cafelei un gust metalic. De aceea,este mai bine să folosiţi apa plată. Cafeaua trebuie să fie proaspăt măcinată,altfel îşi pierde aroma.

Ori cumperi cafea boabe,ori,dacă ai cafea măcinată,o păstrezi la frigider în pungi care se închid ermetic. Dacă vrei să te perfecţionezi,poţi încerca amestecuri din diverse soiuri de cafea,până obţii gustul dorit.

Tehnici de preparare

Cele mai bune ibrice sunt din aramă. Pentru fiecare persoană,se toarnă în ibric o ceaşcă de apă,plus o lingură de apă. Pentru ceşcuţele de mărime obişnuită,se pun ­două linguriţe de cafea. Fierbi apa şi când clocoteşte,pui toată cantitatea de cafea odată.

Când începe să se umfle,iei ibricul de pe foc,aduni caimacul şi pui în fiecare ceşcuţă câte puţin. Picuri două-trei picături de apă (să se limpezească),acoperi cu o farfurioară şi laşi cinci minute,apoi torni cafeaua în ceşti.

Cafeaua Marghiloman

Rafinata şi celebra băutură,veche de o sută de ani,se prepară astfel:se fierb la foc mic 70 ml coniac,30 ml apă şi două linguriţe de zahăr. Când clocoteşte,se adaugă trei linguriţe de cafea. Se ia ibricul de pe foc,se acoperă trei minute,ca  să se lase zaţul. Se toarnă amestecul în ceaşcă şi se savurează cu înghiţituri mici.

Pentru a împăca toate gusturile,prepară cafeaua neîndulcită şi  serveşte zahărul separat (cubic sau în zaharniţă). Aşază alături,pe farfurioară,un fursec sau o tabletă de ciocolată.



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg