Simţi aceste mirosuri în dormitorul tău? Ar putea fi emanate de ploşniţe

1 shutterstock 1360171496 jpg jpeg

Mirosurile nepotrivite pentru o anumită zonă a casei, cum ar fi cele neplăcute din frigider sau de la subsol, te avertizează că există probleme asupra cărora trebuie să intervii rapid. Cu toate acestea, uneori poate fi vorba de mirosuri plăcute care ar putea face mai dificilă detectarea unor probleme ca invazia de ploşniţe.

Unele insecte dau mirosuri foarte neplăcute, în timp ce altele s-ar putea nici măcar să nu-ţi atragă atenţia asupra existenţei lor datorită faptului că emană mirosuri plăcute. De pildă, ploşniţele au parfumuri specifice, nu întotdeauna neplăcute, astfel încât pot fi uşor de trecut cu vederea.

Mucegai sau fructe de pădure

De multe ori, ploşniţele pot degaja mirosuri care variază în funcţie de simţul olfactiv al fiecăruia şi se pot schimba în funcţie de starea insectelor. Uneori, pot da un miros dulce, asemănător cu fructele de pădure. Acesta apare de obicei numai dacă multe dintre insecte sunt deranjate sau strivite. Dacă sunt doar câteva ploşniţe zdrobite, mirosul nu va fi uşor de detectat. Se întâmplă numai în cazul unei invazii.

Miros de coriandru

Atunci când ploşniţele se intalează în zona patului şi se simt în pericol, eliberează feromoni pentru a alerta alte ploşniţe. Mirosul poate fi unul asemănător cu coriandrul sau cu hainele care a fost închise câteva zile în maşina de spălat. Unii consideră că acest miros este plăcut. Cu toate acestea, dacă un grup mare de ploşniţe sunt deranjate, este posibil să emane un miros neplăcut.

Pentru a fi sigur că este vorba într-adevăr de ploşniţe şi nu de altceva, verifică dacă există pete închise la culoare sau pete de sânge pe cearşafuri. Un alt semn al prezenţei lor sunt mâncărimile pielii sau pielea iritată. Când sunt foarte multe, este mai eficient să apelezi la firmă de deratizare decât să încerci să combaţi problema pe cont propriu.

Din păcate, aceste insecte nu se răspândesc numai la nivelul patului, ci şi în alte piese de mobilier, inclusiv canapele, scaune, crăpături care se formează la colţuri. Cel mai obişnuit loc este într-adevăr patul, deoarece le asigură şi hrana. Pe lângă faptul că provoacă nopţi neliniştite, aceşti dăunători folosesc un anestezic pentru a muşca fără a fi detectate. Muşcăturile lor provoacă disconfort şi mâncărimi, cu toate că nu reprezintă un risc de îmbolnăvire. Totuşi, sunt dificil de controlat.