Tinctura de propolis beneficii. Cleiul de albine tratează 6 boli
Tinctura de propolis beneficii. Cercetările arată că, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, propolisul contribuie la tratamentul multor boli.
Este bun în cazul infecţiilor cronice ale căilor biliare, cât şi în cazul hepatitei epidemice, toxice, cronice sau a steatozei. Este bun şi în caz de ciroză, precum şi în convalescenţa post-hepatită.
1. Tinctura de propolis beneficii - Bolile respiratorii
Luată încă de la primele simptome de răceală, tinctura de propolis, în amestec cu miere, în doze de 3 ml de 2-3 ori pe zi, face ca boala să treacă mai uşor şi mai repede. Combate răcelile uşoare, dar repetate. În cazul afecţiunilor respiratorii serioase, un amestec de tinctură de propolis cu miere are efect antibiotic, inhibă dezvoltarea bacteriilor şi favorizează eliminarea secreţiilor în exces.
2. Hiperaciditatea gastrică
Un tratament recomandat celor care suferă de gastrită sau de ulcer constă în combinarea unei linguri de miere cu 20 de picături de tinctură de propolis glicolic (fără alcool). Pune amestecul pe o bucată de pâine şi ia leacul cu 30 de minute înainte de masă. Repetă procedura de 2 ori pe zi, pe o perioadă de 3 luni ori. Tinctura de propolis fără alcool poate fi folosită şi de copii sau de persoanele care au interdicţie la preparatele cu alcool.
Este recomandat amestecul cu miere şi pâine pentru a beneficia de efectul de reglare a secreţiei gastrice şi de efectul cicatrizant ale tincturii.
3. Tinctura de propolis beneficii - Parazitozele intestinale
Tinctura are efect antiseptic, antiparazitar şi anbibacterian, fiind eficientă în combaterea paraziţilor intestinali. La adulţi, e indicată o cură de 10 zile cu tinctură de propolis, cu o săptămână pauză înainte de a relua tratamentul. Tratamentul constă în 30 de picături de tinctură dizolvată într-o lingură de miere, de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă.
4. Hepatita
În doze prescrise de specialist (în general, cuprinse între 25-100 mg/kg corp), propolisul protejează ficatul împotriva toxicităţii anumitor medicamente. Spre exemplu, este un antidot recomandat în cazul intoxicării cu paracetamol. Are şi acţiune antivirală, fiind recomandată în tratamentul hepatitei virale. Pentru tratarea hepatitei cronice, se poate face un tratament cu amestec de produse apicole: păstură, lăptişor de matcă, extract de propolis şi miere cu polen, câte 20 g de 3 ori pe zi. Tratamentul se ţine 2 luni şi jumătate.
5. Tinctura de propolis beneficii - Cistita
Tinctura de propolis este un remediu eficient şi în cazul afecţiunile uro-genitale ca nefrita sau cistita, alături de tratamentul medicamentos prescris de medicul urolog. Este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale şi un excelent antiinflamator. Leacul se ia dimineaţa, pe stomacul gol sau în 3 reprize, de-a lungul zilei, cu un sfert de oră înainte de masă. Pune 25 de picături de tinctură de propolis şi o lingură de miere într-un pahar mic cu apă şi amestecă bine, apoi bea.
Împotriva durerilor de stomac, prepară o pastă din coaja unui măr copt, dintr-o lingură de miere şi o linguriţă de propolis.
6. Remedii cu propolis pentru rinită
Folosit sub formă de spray sau de unguent, propolisul este un remediu naturist care stopează simptomele rinitei – inflamaţia mucoasei nazale, de origine infecţioasă sau alergică. Pulverizează 1-2 pufuri în ambele nări, până la vindecare, sau aplică unguent pe fiecare nară de 2 ori pe zi.
Tinctura de propolis beneficii - Info
Propolisul poate fi utilizat împotriva virusurilor sau bacteriilor care provoacă diversele infecţii şi inflamaţii.