Totul despre terapia alternativă - Reiki

1 66115 original jpg jpeg

Vom afla in acest articol totul despre terapia alternativă - Reiki. Aceasta reprezintă o tehnică japoneză de vindecare cu mâinile aplicate pe corp, foarte sigură, plăcută, neagresivă şi care utilizează energia pentru a trata dureri fizice fără să apeleze la apăsare sau masaj.

Această terapie a fost dezvoltată de dr. Mikao Uşui,care a trăit în Japonia,în secolul al XIX-lea. Este un sistem folosit pentru redarea echilibrului,pentru refacerea şi armonizarea tuturor dimensiunilor fiinţei:trup,minte,emoţii şi spirit.

Numele Reiki vine de la Rei (univers,spiritual) şi ki sau chi care înseamnă energia forţei vitală. Ideea de bază a acestei terapii este că energia poate fi direcţionată pentru a susţine forţa naturală a corpului de a se vindeca.

”Ştiinţa este acum de acord că tot ceea ce ne înconjoară este energie vitală. În interiorul corpului această energie curge prin meridiane. Când aceste căi sunt blocate,de exemplu în urma stresului sau unor blocaje emoţionale,atunci apar bolile. Aici intervine Reiki prin armonizarea circuitului interior. Reiki poate fi perceput ca cea mai pură formă de energie care poate avea un efect profund asupra sănătăţii şi bunăstării,reechilibrandu-ne.”,explică Andreea Lada,maestru Reiki.

În ultimii ani,tratamentul Reiki a fost integrat în mai multe centre de sănătate din Statele Unite,inclusiv în spitale. Studiile realizate pe paneluri de pacienţi arată că într-adevăr această terapie are un rol în reducerea anxietăţii şi durerii şi îmbunătăţirea simptomelor depresiei.

La rădăcina terapiei Reiki se află conceptul conform căruia boala este cauzată de dezechilibrele energiei vitale din corp,iar armonizarea acesteia aduce cu sine sănătatea.

Cum funcţionează terapia alternativa Reiki

Tratamentele Reiki sunt făcute de o persoană care are o iniţiere în această tehnică dată de un maestru,fie pe gradul I,II sau maestru. Cu cât gradul iniţierii este mai mare cu atât energia transmisă este mai puternică. În timpul tratamentului pacientul stă culcat pe patul de masaj,iar terapeutul îşi mişcă palmele deasupra corpului acestuia în diferite puncte (cele corespondenţe centrilor de forţă).

”Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoană la alta. De obicei pacienţii aflaţi într-un dezechilibru mai puternic simt cu precădere armonizările la nivelul fiinţei,fie prin căldură sau senzaţie de frig,furnicături,frisoane în locurile atinse de terapeut. Fiecare este diferit şi fiecare tratament este diferit.”,mărturiseşte Andreea.

Ce spun studiile

Există studii care arată că Reiki reduce anxietate în cazul femeilor care au trecut prin histerectomii şi reducerea durerii pentru pacienţii care suferă de boli cronice. Alte cercetări punctuale realizate de cercetătorii Universităţii din Pennsylvania arată că Reiki are rezultate pozitive în reducerea anxietăţii şi durerii atât pentru pacienţii cu cancer,cât şi cei suferinzi de HIV.

Unde poţi practica terapia alternativa Reiki

”Este important de înţeles că Reiki nu vindecă direct o afecţiune,Reiki este lumina interioară,energia care ne tranzitează,iar accesarea ei ne aduce pacea interioară şi liniştea,care sunt de fapt cei mai importanţi indicatori ai sănătăţii – acea stare în care te afli în completă pace cu tine,indiferent de circumstanţe. Aşadar este important ca pacientul să creadă în acest tratament şi să aibă intenţia de a se vindeca. Un alt aspect de luat în calcul este faptul că Reiki nu are nici un fel de efect secundar”,explică Andreea Lada.

Şcoală Iubirii este o comunitate spirituală fondată de Bogdan şi Andreea,unde se predau varii tehnici din mai multe culturi şi filosofii care ajută fiinţa să pătrundă în centrul ei şi să acceseze starea naturală de linişte şi pace.Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg