Viaţa e prea scurtă pentru munţii de haine şifonate. Netezeşte-le cu o staţie de călcat

1 84877 original jpg jpeg

La câte lucruri sunt de făcut într-o zi, numai călcatul rufelor n-ar trebui să-ţi ocupe timpul. Dar dacă ţii la modul în care pică hainele pe tine şi dacă nu vrei să creadă lumea că eşti fan hârtie creponată, soluţii există. Ai putea să-ţi strecori în program vizite regulate la serviciile de curăţătorie. Asta dacă găseşti din prima un loc care să fie pe placul tău. Altfel trebuie să acorzi timp şi pentru acest lucru.

De asemenea, poţi merge pe ruta clasică a fierului de călcat. Prezent în vieţile tuturor, probabil ai crescut uitându-te cum părinţii îl foloseau aproape ritualic. Motivul? La fel ca spălatul vaselor, călcatul rufelor are ceva proprietăţi terapeutice. Însă dacă volumul de haine necălcate domină şifonierul tău, poate că ar fi bine să treci la o staţie de călcat. Iar acesta nu este singurul motiv.

Hainele din dulap sunt un munte din ce în ce mai mare

Datorită rezervorului mai mare pentru apă, o staţie de călcat permite călcarea unui număr mult mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie de reumplerea recipientului. Dacă eşti genul de persoană care preferă să calce mai multe haine deodată, alocând o zi pentru această operaţiune, staţia de călcat este soluţia ideală.

Simţi că poţi lucra mai eficient

Calci mai mult şi mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăşi sau perechi de pantaloni de călcat este redus. Datorită puterii mai mari a aburului, nu trebuie să insişti de mai multe ori pe fiecare bucată de ţesătură pentru a o călca perfect, întrucât o staţie de călcat îşi face treaba mai bine şi mai rapid.

Ai nevoie de o manevrare mai uşoară

Poate că nu te aşteptai, dat fiind că volumul total şi greutatea totală a unei staţii de călcat sunt sensibil mai mari decât ale unui fier de călcat. Cu toate astea, dacă luăm în considerare faptul că atunci când calci ţii în mână efectiv doar fierul de călcat al staţiei, acesta este mai uşor decât un fier de călcat clasic. Motivul? Detaşând fierul de staţia de andocare, acesta nu mai are ataşată şi greutatea rezervorului de apă, precum fierul de călcat clasic. Practic e o comparaţie între două fiare de călcat dintre care doar unul are ataşat în timpul călcării şi rezervorul plin cu apă.

Multe umeraşe = multe oportunităţi de a călca pe verticală

Datorită jetului mult mai puternic de aburi, comparativ cu un fier de călcat clasic, staţia de călcat îţi permite să calci hainele direct pe umeraş. Un lucru pe care îl vei aprecia mai ales când vine vorba de sacouri, de exemplu, pentru că acestea sunt greu de manevrat pe masa de călcat.

Ai uitat fierul de călcat pe haine

Poţi „uita” fierul de călcat al unei staţii de călcat aşezat pe ţesătură, fără riscul ca aceasta să se ardă, graţie faptului că-şi reglează temperatura în funcţie de material. Totodată, dat fiind că utilizează cantităţi mult mai mari de abur, staţiile de călcat nu au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.Recente

ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg