Viaţa e prea scurtă pentru munţii de haine şifonate. Netezeşte-le cu o staţie de călcat
La câte lucruri sunt de făcut într-o zi, numai călcatul rufelor n-ar trebui să-ţi ocupe timpul. Dar dacă ţii la modul în care pică hainele pe tine şi dacă nu vrei să creadă lumea că eşti fan hârtie creponată, soluţii există. Ai putea să-ţi strecori în program vizite regulate la serviciile de curăţătorie. Asta dacă găseşti din prima un loc care să fie pe placul tău. Altfel trebuie să acorzi timp şi pentru acest lucru.
De asemenea, poţi merge pe ruta clasică a fierului de călcat. Prezent în vieţile tuturor, probabil ai crescut uitându-te cum părinţii îl foloseau aproape ritualic. Motivul? La fel ca spălatul vaselor, călcatul rufelor are ceva proprietăţi terapeutice. Însă dacă volumul de haine necălcate domină şifonierul tău, poate că ar fi bine să treci la o staţie de călcat. Iar acesta nu este singurul motiv.
Hainele din dulap sunt un munte din ce în ce mai mare
Datorită rezervorului mai mare pentru apă, o staţie de călcat permite călcarea unui număr mult mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie de reumplerea recipientului. Dacă eşti genul de persoană care preferă să calce mai multe haine deodată, alocând o zi pentru această operaţiune, staţia de călcat este soluţia ideală.
Simţi că poţi lucra mai eficient
Calci mai mult şi mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăşi sau perechi de pantaloni de călcat este redus. Datorită puterii mai mari a aburului, nu trebuie să insişti de mai multe ori pe fiecare bucată de ţesătură pentru a o călca perfect, întrucât o staţie de călcat îşi face treaba mai bine şi mai rapid.
Ai nevoie de o manevrare mai uşoară
Poate că nu te aşteptai, dat fiind că volumul total şi greutatea totală a unei staţii de călcat sunt sensibil mai mari decât ale unui fier de călcat. Cu toate astea, dacă luăm în considerare faptul că atunci când calci ţii în mână efectiv doar fierul de călcat al staţiei, acesta este mai uşor decât un fier de călcat clasic. Motivul? Detaşând fierul de staţia de andocare, acesta nu mai are ataşată şi greutatea rezervorului de apă, precum fierul de călcat clasic. Practic e o comparaţie între două fiare de călcat dintre care doar unul are ataşat în timpul călcării şi rezervorul plin cu apă.
Multe umeraşe = multe oportunităţi de a călca pe verticală
Datorită jetului mult mai puternic de aburi, comparativ cu un fier de călcat clasic, staţia de călcat îţi permite să calci hainele direct pe umeraş. Un lucru pe care îl vei aprecia mai ales când vine vorba de sacouri, de exemplu, pentru că acestea sunt greu de manevrat pe masa de călcat.
Ai uitat fierul de călcat pe haine
Poţi „uita” fierul de călcat al unei staţii de călcat aşezat pe ţesătură, fără riscul ca aceasta să se ardă, graţie faptului că-şi reglează temperatura în funcţie de material. Totodată, dat fiind că utilizează cantităţi mult mai mari de abur, staţiile de călcat nu au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.