Ce este Oatzempic? Utilizatorii platformei TikTok susțin că ajută la slăbit

Mulți utilizatori ai platformei TikTok laudă băutura numită Oatzempic pentru ajutorul pe care îl oferă în procesul de slăbire. Unii susțin că te-ar putea scăpa în doar două luni de aproape 20 de kilograme, dar ce părere are nutriționistul? 

Oatzempic jpg

În timp ce mai multe vedete de la Hollywood, printre care Oprah Winfrey, Sharon Osbourne și Rebel Wilson, au reușit să piardă miraculos în greutate cu un tratament destinat diabeticilor, numit Ozempic, o nouă tendință, numită „Provocarea Oatzempic‟ a devenit virală pe TikTok. Este vorba despre o băutură pe care mai mulți oameni de pe Internet o consumă și susțin că astfel reușesc să slăbească. 

Citește și: Ce este Ozempic, pastila care topește kilogramele vedetelor

Ce este Oatzempic? 

Oatzempic conține o jumătate de cană cu fulgi de ovăz, o cană cu apă, sucul de la o jumătate de lime și puțină scorțișoară. În filmulețele de pe TikTok, putem observa că utilizatorii amestecă ingredientele și înlocuiesc o masă principală cu această băutură. Gustul este delicios, iar oamenii de pe Internet susțin că pierderea în greutate este inevitabilă!   

Ce părere are nutriționistul?  

Oatzempic conține ingrediente sănătoase, benefice pentru reglarea digestiei, hidratare, detoxifiere și imunitate. Într-adevăr, ar putea ajuta și la slăbit, însă consumată doar ca parte dintr-o dietă sănătoasă, echilibrată și hipocalorică, a spus nutriționistul Destini Moody, pentru „Eat This‟: 

„Ovăzul conține o doză sănătoasă de fibre, care conferă sațietate și limitează consumul de gustări de pe parcursul zilei. Combinația de fibre cu apă din această băutură susține mișcarea intestinală regulată și duce la pierderea în greutate, dar nu neapărat și la pierderea grăsimilor. Înafară de fibrele din ovăz, Oatzempic nu are suficiente proteine și antioxidanți iar, pe termen lung, poate duce la malnutriție cu scădere în greutate. O scădere în greutate sănătoasă și durabilă este de 1-2 kilograme pe săptămână, nu de 5 kilograme. În caz contrar, kilogramele se vor depune la fel de ușor precum au fost date jos.‟ 

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci terci de ovăz în fiecare zi? Efectele sunt nebănuite 

Nutriționistul recomandă Oatzempic la micul-dejun, însă cu mai multe ingrediente sănătoase adăugate: „Recomand adăugarea unor proteine în băutură, cum ar fi pudra de proteine sau iaurtul grecesc, o grăsime sănătoasă, precum untul de arahide, pudra de arahide sau semințele de chia și antioxidanți din afine, spanac sau banane. De asemenea, puteți să gătiți ovăzul și să îl consumați dintr-un castron‟, adaugă Destini Moody. 

Sursă foto: Shutterstock, Video: TikTok