Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la consumul de cafea. Durerea de cap, mit sau realitate?

1 dependenta de cafea jpg jpeg

Dacă te gândeşti să renunţi pentru o perioadă sau chiar definitiv la cofeină, ia în calcul efectele ce pot să apară după! Eliminarea cofeinei din rutină poate să vină la pachet cu câteva schimbări în corp. Iată care sunt acestea!

Pentru mulţi, ziua nu începe fără o ceaşcă generoasă de cafea. În schimb, alţii spun că viaţa li s-a schimbat complet atunci când au renunţat la consumul de cofeină. Dacă te gândeşti şi tu să renunţi la cafeaua zilnică, este important să ştii care sunt simptomele pe care le poţi experimenta. Unele sunt pozitive, altele mai puţin bune. Cântăreşte bine argumentele pro şi contra!

Apar schimbări de dispoziţie

În primele zile, s-ar putea să te confrunţi cu schimbări de dispoziţie. Inclusiv pot să apară episoade de oboseală sau stres. Sfatul este să nu te îndrepţi către prima doză de energizant, deoarece starea va fi trecătoare!

Citeşte şi: 

Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula de care trebuie să ţii cont

Cafeaua instant este bună sau nocivă pentru sănătate? E timpul să afli adevărul!

Dacă eşti sportiv, s-ar putea să te simţi uşor epuizat, în timpul antrenamentelor. Asta pentru că studiile au arătat că această băutură îmbunătăţeşte performanţa sportivă, scrie „Eatthis‟.

Durerea de cap, mit sau realitate?

Atunci când consumi, în mod regulat, acest stimulent, corpul intră într-o dependenţă asemănătoare cu simptomele de sevraj. Dacă ai fost consumator înrăit, atunci când renunţi la cafea, te poţi confrunta cu o durere pulsatilă de cap, cel puţin în primele zile. Vestea bună este că după 7-10 zile, problema ar trebui să dispară. După aceea, nu te vei mai confrunta deloc cu durerile de cap, ce pot să apară între cele două cafele.

Care sunt veştile bune?

Efortul pe care îl vei face, în prima perioadă, te va ajuta să profiţi de beneficiile ulterioare. De pildă, vei vedea că, după prima săptămână, vei avea mai multă energie. Asta pentru că oamenii care nu consumă cofeină dorm mai bine şi nu se mai trezesc, la fel de obosiţi. Este un ciclu, care te ajută să ai mai multă energie, pe parcursul zilei.

De asemenea, când renunţi la cafea, te simţi mai puţin stresat sau anxios, deoarece glandele suprarenale nu mai secretă atât de multă adrenalină. Bonus, renunţarea la cafea te poate ajuta să îţi păstrezi dantura albă, dar şi tenul tânăr.

Elimină cofeina treptat!

Consumi cafea zilnic, dar îţi doreşti să o elimini din rutină? Pentru început, poţi începe cu eliminarea sa treptată. Înlocuieşte cana în care bei cafea cu o ceaşcă mai mică şi schimbă frecvenţa de consum. În plus, cafeaua decofeinizată poate ameliora simptomele de sevraj.

Sursă foto: ShutterstockRecente