Află ce simbolizează, de fapt, fiecare inimă colorată din lista de emoticoane și folosește-o corect!

Emoticoanele sunt cele mai utilizate simboluri pe care le folosim în conversațiile online. Unul dintre preferatele utilizatorilor este emoticonul în formă de inimă, care poate fi de mai multe culori - roșu, potrocaliu, verde, mov, negru, galben, violet, alb sau albastru. Iată ce simbolizează fiecare culoare în parte, dar și când este cel mai potrivit moment să folosești acest emoticon! 

image

Emoticonul în formă de inimă este, probabil, cel pe care i-l trimiți partenerului de viață, prietenilor, familiei sau altei persoane aproapiate, din agendă. În lista de emoticoane există atât de multe inimi colorate, încât poți să devii puțin confuz când trebuie să o alegi pe cea potrivită. Pentru a te ajuta să iei mai ușor această decizie, am aflat care este semnificația fiecărui emoticon. 

Emoticonul cu inimă roșie - Pasiune 

Acest emoticon îl folosești când vrei să îi transmiți partenerului afecțiunea, aprecierea și dragostea. Această inimă simbolizează pasiunea și nu ar fi o idee prea bună să trimiți acest emoticon unei persoane pe care nu o cunoști suficient de bine. 

Emoticonul cu inimă albastră - Acțiune 

Inima albastră este un îndemn la acțiune. Această culoare este folosită și în comerț când sunt reduceri sau promoții. 

image

Emoticonul cu inimă neagră - Tristețe

Așa cum era de așteptat, acest emoticon nu simbolizează iubirea, ci durerea sau tristețea. Această inimă se folosește în mesajele triste sau la descrierile de pe Instagram, însoțită de o poză pe măsură. 

Emoticonul cu inimă verde - Recunoștință

Acest emoticon este asociat cu mediul înconjurător, în special cu plantele verzi. De asemenea, el simbolizează recunoștința. 

Emoticonul cu inimă roz - Dragoste 

La fel ca emoticonul cu inimă roșie, cel roz simbolizează dragostea, însă acesta poate fi folosit atât într-un context romantic, dar și într-o conversație cu prietenii. 

Emoticonul cu inimă portocalie - Prietenie

Acest emoticon poate fi folosit în conversațiile cu prietenii, deoarece simbolizează  vitalitatea și creativitatea. 

Emoticonul cu inimă violet - Mulțumire

Inima violet este perfectă într-un mesaj aniversar sau într-unul de mulțumire. Este un indiciu al iubirii, însă nu este un emoticon romantic, ci se folosește în mesajele pentru prieteni și familie. 

Emoticonul cu inimă albă - Pace

Inima albă simbolizează pacea și se folosește într-un context de apreciere, mulțumire și bunăstare. 

Emoticonul cu inimă galbenă - Veselie 

Acest emoticon este asociat cu floarea-soarelui și adaugă culoare dialogului. Simbolizează veselia și se folosește în conversațiile cu prietenii. 

Sursă foto: Shutterstock